Interviu cu vicecampionul national al grupei A din 2009, Alexandru Filip

Dupa ce anul trecut ne-a oferit impreuna cu Edwin Keleti una dintre cele mai frumoase lupte pentru titlu de campion national al grupei A, Alexandru Filip se pregateste pentru startul sezonului cu o determinare demna de invidiat . Avem curaj sa spunem ca lupta pentru titlul de anul trecut s-a dus intre cei doi la fel ca intre Sebastien Loeb si Miko Hirvonen , pana la ultimul raliu si ultima proba speciala , titlul fiind castigat la o diferenta de numai un punct.

Anul 2009 a fost pentru Alexandru Filip probabil cel mai bun sezon al sau . Dupa un inceput de campionat ca spectator la Raliul Brasovului si o clasare pe locul patru la Timisoara , nu a mai inregistrat nici un abandon , reusind sa castige Raliul Clujului si sa claseze de patru ori pe locul doi si o data pe locul trei .

Avand avantajul de a concura si  intr-o cupa monomarca, Citroen Racing Trophy ,ce ofera premii substantiale ,  Alex Filip este foarte increzator si mai hotarat ca niciodata sa castige titlul national al Grupei A .

Iata ce ne-a declarat :

Motorsportnews.ro : Alex, mai e putin pana la startul Raliului Brasovului . Anul trecut din cauza bugetului ai lipsit de la prima etapa, anul acesta vei fi prezent  ?

Alex Filip : Da, voi fi prezent la Raliul Brasovului. Experienta de anul trecut ne-a aratat ca lipsa de la o etapa te poate costa, in final, chiar titlul de campion. De aceea, am facut toate eforturile sa ne putem alinia la startul etapei brasovene. Din pacate bugetul nu ne-a permis sa schimbam masina, asa incat vom evolua tot la volanul Citroen-ului nostru C2R2. Sunt insa mari sperante ca de la etapele viitoare sa putem achizitiona masina la care visez – Citroen C2R2 Max.

Motorsportnews.ro : Cum ti se pare hotararea de devansare a startului sezonului 2010? A fost benefica pentru tine?

Alex Filip : Fara indoiala ca ragazul ramas a fost in favoarea noastra. In acelasi timp si spectatorii vor avea parte de un raliu de primavara la care nu vor mai trebui sa stea zgribuliti si vor putea savura spectacolul in conditii mult mai confortabile. Am sustinut de mai multi ani ideea inceperii CNR in luna aprilie.

Motorsportnews.ro : Ce noutati poti sa ne oferi  dupa perioada asta lunga de pauza?

Alex Filip : Noutati nu sunt. Ne-am pregatit ca in fiecare intersezon atat din punct de vedere fizic, dar si mental pentru inca un sezon competitional. Toate coordonatele echipei nostre raman neschimbate, respectiv co-pilot Bogdan Iancu, asistenta tehnica – Colina Motors si anvelope Michelin.

Motorsportnews.ro : Cu bugetul cum stai ? Cum crezi ca te vei descurca de-a lungul acestui campionat?

Alex Filip : Cu siguranta va fi un sezon cel putin la fel de greu din punct de vedere financiar ca si 2009. Sunt bucuros ca pot lua startul la Brasov si voi incerca sa valorific la maxim fiecare kilometru parcurs in acest sezon. Avem alaturi de noi aceeasi sponsori traditionali si ne alflam in discutii avansate cu o alta companie.

Motorsportnes.ro : Ce obiective ti-ai propus pentru Raliul Brasovului ? Dar pentru intreg sezonul 2010 ?

Alex Filip : Obiectivul este clar si vom lupta pentru el – titlul de castigatori ai grupei A si ai Citroen Racing Trophy. Avem experienta sezonului trecut si sper sa fim ocoliti de probleme tehnice. Acum vad altfel lucrurile si ma voi bate pentru fiecare secunda pentru ca am remarcat anul trecut cat de mult conteaza asta.

2 thoughts on “Interviu cu vicecampionul national al grupei A din 2009, Alexandru Filip”

  1. Oportunitatile sunt rare, iar un om intelept nu le rateaza niciodata….BATFTA!!!

Comments are closed.