Noutati despre sezonul 2010 al Moto GP

Sezonul 2010 a l MotoGP se afla la doar 2 saptamani si jumatate de  startul oficial ce va avea loc in  weekend-ul 9 / 11 aprilie – Marele Premiu al Qatarului de la Losail, eveniment unic in calendarul sezonului prin prisma desfasurarii sale in nocturna.

Alte evenimente deosebite si care vor sparge tiparele  in acest  sezon sunt MP al SUA  Laguna Seca , care va include doar cursa de la clasa regina MotoGP si cursa de la Assen in MP al Olandei desfasurata  pe 26 iunie intr-o zi de sambata.

La startul acestui sezon , pe langa favoritul no# 1 ” Il Dottore” Valentino Rossi , aflat in cautarea celui de-al 8 –lea titlu din MotoGP , se vor alinia si cateva figuri noi , infuzii de sange proaspat, cum ar fi campionul en-titre de SBK , tanarul Ben Spies ( achizitia celor de la echipa de uzina Yamaha MonsterTech ) precum si cea mai noua speranta a americanilor –campionul clasei 250 – Marco Simoncelli  un demn urmas al ‘’doctorului nebun’’, care va face echipa cu ” eterna speranta ” Marco Melandri la San Carlo Gresini Honda. Cativa din rivalii sai din anii trecuti la clasa mijlocie- Hector Barbera si Hiroshi Aoyama vor face parte din  noile echipe  private  Aspar Ducati respectiv Interwetten Honda.

Echipele de uzina Ducati ,Yamaha si Honda  si-au pastrat numele  ‘’grele’’ – alaturi de Casey Stoner ,Nicky Hayden,  tandemul Rossi – Jorge Lorenzo  si  nu in ultimul rand Dani Pedrosa si Andrea’’Dovi’’ Dovizioso.

De remarcat ca pentru al 2-lea an la rand Kawasaki nu este prezent in randul constructorilor nici macar prin intermediul unei echipe private.

Demne de luat in calcul sunt si revenirea dupa 4 ani de absenta a ‘’slider-ului’’ Garry McCoy care l-a inlocuit in ultimul moment pe John Hopkins la noua echipa FB Corse  , fiind cel care va aduce un plus de spectacol prin stilul sau de pilotaj , cat si ramanerea  in echipa de uzina Suzuki a batranului Loris Capirossi  care va impartasi din vasta sa experienta mai tanarului sau coechipier  Alvaro Bautista.

Aliniind la start pana acum 18 piloti inregistrati  acest sezon se anunta unul extrem de disputat  prin valoarea competitorilor ,cel putin la prima vedere , creand un amestec  omogen care ar putea fi diferentiat  poate  de  strategiile, tehnicienii  si nu in ultimul rand de calitatea materialului de concurs.

Last minute update: intr-un ultim  test inaintea inceperii sezonului  efectuat de supplier-ul oficial  de pneuri din MotoGP – Bridgestone care a avut loc pe circuitul din complexul Losail International Racetrack  , pe un asfalt acoperit de un nisip prafos  , cei mai buni timpi au fost inregistrati de Casey Stoner inaintea italienilor Rossi si Dovizioso.

One thought on “Noutati despre sezonul 2010 al Moto GP”

Comments are closed.