Dubla Ferrari in Ungaria

Sebastian Vettel a adus scuderiei victoria într-o dublă Ferrari reușită în Marele Premiu al Ungariei, la care Pirelli a fost sponsor principal, o cursă în care aproape toți piloții au adoptat o strategie cu o singură oprire prin care a au schimbat de le supersoft pe soft.

Temperaturile la nivelul pistei au depășit 50 de grade Celsius, dar uzura și degradarea au fost în limitele normale după ce primul stint a fost redus cu patru tururi ca urmare a perioadei cât a rulat pe pistă mașina de securitate imediat după start, ajutând concurenții să adopte o strategie cu o singură oprire. Toți piloții au pornit pe pneuri supersoft, care au fost cu puțin sub o secundă mai rapide decât cele soft, cu excepția pilotului Toro Ross, Daniil Kvyat și a rezervei Williams, Paul Di Resta, care au fost singurii care au pornit cu soft din grilă. Cel mai rapid tur al cursei a fost reușit de pilotul McLaren, Fernando Alonso, și care a fost cu aproape trei secunde mai rapid decât anul trecut. Echipele de Formula 1 vor rămâne în Budapesta pentru al doile test de sezon al anului, pe parcursul căruia vor folosi și piloții tineri. În acest test, Mercedes, va dedica o zi unui test orb de pneuri Pirelli specificația 2018, conform programului de dezvoltare stabilit.

 

MARIO ISOLA – HEAD OF CAR RACING „O performanță importantă pentru Ferrari și un management al pneurilor perfect pentru toți piloții fruntași în condițiile unor temperaturi extrem de ridicate. În final, din cauza safety-car-ului intrat devreme pe pistă și a dificultății de a depăși, aproape toți piloții au optat pentru o singură oprire. Înainte ca toată lumea să se îndrepte spre pauza de vară, avem zielele acestea a doua sesiune de teste din sezon, inlcusiv o zi dedicată testării pneurilor 2018 cu Mercedes, marți.

 

Așa cum ne-am așteptat, cei mai mulți dintre piloți au optat pentru o strategie cu o singură oprire pentru a evita traficul, fără a risca o variant mai rapidă cu două opriri pentru un virtual câștig mic. Vettel a efectuat oprirea în turul 32 când a trecut de pe supersoft pe soft, în timp ce piloții Sauber au fost singurii care au oprit de câte două ori.