Formula 2: Mihai Marinescu la Monza

Al treilea weekend din campionatul de Formula 2 a avut loc în templul italian al vitezei, pe circuitul de la Monza.

Mihai Marinescu revenea astfel pe un teren familiar, locul unde a “deschis ochii” asupra curselor de maşini. Acest fapt s-a vazut încă din primele antrenamentele libere, tînărul braşovean obţinînd locul al doilea în prima şedinţă si devenind astfel favorit pentru o clasare pe podium.

In calificările pentru prima cursă, lucrurile au decurs excelent pentru Mihai, care a reuşit locul 3 pe grilă, după ce a dominat aproape toată şedinţa, fiind depăşit abia pe final de 2 piloţi care au beneficiat de condiţii mai favorabile.

Startul primei curse a fost însă nereuşit, Mihai ajungînd pînă pe locul 8 după prima şicană. A urmat o cursă de recuperare, cu dueluri roată la roată cu Philip Eng si Jack Clarke. După un acroşaj cu acesta din urmă, soldat cu abandonul britanicului, Marinescu a reuşit o performanţa bună, terminînd cursa pe locul 5, rezistînd şi atacului pilotului rus Afanasiev pe final.

Calificările pentru a doua cursă nu au mai fost la fel de reuşite, dar locul 5 obţinut promitea un rezultat bun duminică. Din păcate, la fel ca şi la Marrakech, Mihai a ratat startul, ramînînd blocat pe grilă. După o trecere pe la boxe în care s-a lucrat la maşină, el a reintrat cu 2 ture întîrziere şi singurul lucru notabil a fost obţinerea celui mai rapid tur în cursă, cu 6 zecimi mai bun decit următorul.

Astfel, după marile speranţe pentru această etapă, tînărul pilot braşovean nu a reuşit sa adune prea multe puncte, fiind clasat pe locul 9 la general după 6 curse.

Următoarea întîlnire va avea loc în weekendul 18-20 iunie, în Belgia, pe circuitul de la Zolder, un alt traseu pe care Mihai Marinescu îl cunoaşte. Să sperăm că ghinionul îl va ocoli de data aceasta, pentru că e clar că are viteza necesară pentru a lupta cu succes la vîrful competiţiei.