Mâncare, vin şi subterfugiu: Cererea în căsătorie Live Every Litre

Când Oana Ştefan – 25 de ani, din Bucureşti, s-a alăturat proiectului Live Every Litre în Verona, a crezut cu fermitate că prietenul ei Codrin Munteanu (26 de ani) urma să joace doar rolul de însoţitor în odiseea ei. Nu avea nici cea mai mică idee despre faptul că au fost planificate lucruri care să îi permită consultantului de vânzări din Bucureşti să îi declare dragostea, iar acest moment să fie imortalizat pentru todeauna într-un film documentar.
Oana s-a înscris pe site-ul Live Every Litre pentru un tur gastronomic în nordul Italiei şi sudul Franţei. După ce a descoperit înscrierea prietenei sale, Codrin a folosit o identitate secretă pentru a adăuga propria lui poveste, cu un scop foarte romantic.

După ce Codrin a fost contactat pentru a confirma seriozitatea intenţiei sale, un plan a fost pus la cale pentru a o determina pe Oana să mearga mai departe, fără să banuiască adevăratul scop al călătoriei. Până la momentul cererii în căsătorie, Oana a crezut că aventura ei a fost aleasă pentru film şi că cei doi urmau să mearga acolo pentru a încerca deliciile culinare din Italia. Echipa Live Every Litre a fost îngrozită de ideea că secretul ar putea fi dezvăluit, şi chiar a fost dat un nume de cod: “Proiectul Picnic” pentru a evita să strice din greşeală surpriza ce se pregătea.

Codrin a fost extrem de agitat din cauza întregului proiect, dar a vrut să spună lumii întregi cât de mult o iubeşte pe Oana, comentând: Am vrut să arăt tuturor cât de mult o iubesc pe Oana şi că am găsit persoana potrivită pentru mine. Când mi-a spus că a aplicat pentru proiectul Live Every Litre, m-am gandit ca ar putea fi un moment perfect pentru a o cere în căsătorie. Deoarece nu am vrut să afle despre contul creat de mine, nu am folosit o fotografie şi nici un nume adevărat, dar când am fost sunat, am fost extrem de fericit şi în acelaşi timp puţin emotionat pentru că trebuia să ţin secretul. Toate grijile şi starea mea de nervozitate au trecut în momentul în care ea a zis da. A fost o experienţă pur si simplu minunată.

Un film al cererii în căsătorie poate fi văzut la:

httpv://www.youtube.com/watch?v=_EV9MuA5Z4g.

Istoria acestui cuplu romantic este unul dintre modelele de poveşti care alcătuiesc documentarul Live Every Litre, în care oamenii simpli au fost nominalizati de către comunitatea online a proiectului să îşi realizele visul la volanul hibridului sport Honda CR-Z. Poveştile ce alcătuiesc gama de filme pleaca de la distracţiile inocente ale şcolarilor din Londra, până la călătoria cu semnificaţii profunde a lui “Bowman”, care va vizita locul în care a aterizat cu trupele, în timpul debarcării din Ziua Z. Aceste poveşti sunt filmate de către regizorul elveţian Claudio Von Planta, cunoscut pentru expediţiile “Long Way Down şi “Long Way Round”, cu Ewan McGregor şi Charlie Boorman. Călătoria de 35 de zile poate fi urmarită la www.liveeverylitre.com , pe grupul Facebook www.facebook.com/LiveEveryLitre sau urmarind @liveeverylitre pe Twitter.

Florin Nita