Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Styriei

Pilotul Red Bull, Max Verstappen a câștigat pentru a doua oară consecutiv și a patra oară anul acesta pentru Red Bull, grație unei strategii cu o singură oprire medium-hard după ce a plecat din pole position la prima cursă de anul acesta din Austria. Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton, care a terminat al doilea, a avut aceeași strategie înainte de a opri pentru a doua oară în penultimul tur pentru a se echipa cu pneuri soft și a câștiga astfel punctul extra datorat celui mai rapid tur.

Cel mai bine clasat pilot care a pornit pe pneuri P Zero Roșu soft a fost pilotul Red Bull, Sergio Perez, care a încheiat pe patru după ce a fost depășit de pilotul Mercedes, Valtteri Bottas ca urmare a unui pit stop lent. Perez a efectuat de asemenea o a doua oprire: de această dată pentru P Zero Galben Medium cu 17 tururi înainte de final. El a utilizat acest set pentru a câștiga teren față de Bottas, încheind în final chiar în urma pilotului Mercedes.

Toți piloții au oprit o singură dată, mai puțin patru care au oprit de câte două ori: Hamilton, Perez, Charles Leclerc de la Ferrari (care a încheiat pe șapte pornind din spatele plutonului) și pilotul Williams Nicholas Latifi.

Piloții care au avut posibilitatea de a alege liber pneurile de start au optat pentru medium (mai puțin Kimi Raikkonen de la Alfa Romeo) aceasta fiind cea mai versatilă alegere. Oricum, era evident că nu era o opțiune pentru cei care au trecut de Q2 cu compoziția soft.

În ciuda unei prognoze consistente de ploaie pentru acest weekend și ceva nori spre finalul grand prix-ului, încă odată ploaia nu s-a materializat în cele 71 de tururi. În loc, condițiile au rămas uscate și calde: 31 de grade temperatură ambientală și 47 de grade la nivelul pistei.

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING „Compoziția medium a fost cea mai potrivită pentru start, și de aceea a fost aleasă de majoritatea piloților din afara top 10; cu șapte piloți din top 10 fiind obligați să pornescă pe soft. Aceasta s-a tradus într-o mare diferență a strategiilor înainte de start, și drept consecință variația a continuat și în cursă între primii cinci până la final. Pentru cel de-al doilea stint, hard-ul a fost cea mai bună opțiune. Încă odată, ploaia nu s-a materializat, iar vremea a fost caldă, cu temperaturi la nivelul pistei de 49 de grade, care evident că au influențat comportamentul pneurilor. Oricum, am văzut ceva stinturi lungi, cu peste 40 de tururi pe compozițiile medium și hard, precum și viteze ridicate pe soft, ceea ce i-a permis lui Hamilton să câștige punctul bonus chiar la final.”