Paddy Lowe la Mercedes din 3 iunie

Azi, echipele Mercedes AMG Petronas si Vodafone McLaren Mercedes au ajuns la o intelegere in privinta transferului lui Paddy Lowe la Mercedes, astfel ca englezul va incepe munca la echipa germana din 3 iulie.

 

Acesta va ocupa functia director executiv al liniei tehnice de la Mercedes, completand astfel conducerea echipei alaturi Ross Brawn si Toto Wolf.

Formula One World Championship

Paddy Lowe a declarat:“Sunt fericit ca o sa fac parte dintr-o organizatie tehnica foarte talentata si capabila. Echipa a produs deja probabil cel mai rapid monopost al acestui sezon, in timp ce provocarile noilor reglementari tehnice pentru sezonul viitor ne vor oferi oportunitatea de a maximiza sinergiile disponibile unui constructor. Am lucrat alaturi de Mercedes-Benz timp de aporape 20 de ani si nu pot decat sa admir fenomenalul angajament al echipei fata de Formula 1. Astept cu nerabdare sa avem succes in anii care urmeaza.”

 

Directorul Ross Brawn a declarat:“Sunt incantat sa il intampin pe Paddy in echipa si sa incepem munca impreuna. El are un excelent record de succese in sport si ar fi un “bun” pentru oricare dintre rivalii nostri. Nu este niciun secret faptul ca echipele incearca sa adopte un echilibru intre dezvoltarea pentru anul acesta si cea pentru anul viitor. Dar, probabil este mai putin evident ca vom avea de asemenea schimbari mari de regulament pentru sezonul 2015 si 2016, prin prisma faptului ca dezvoltarea monopostului continua printr-un nou design si printr-un nou motor.Sosirea lui Paddy ne va intari echipa si ne va pune intr-o pozitie puternica pentru viitor.”