Lotus Exige R-GT testat la Ypres Rally

Portughezul Bernardo Sousa a fost cel care a pilotat Exige R-GT in etapa chalengerului intercontinental de raliuri din regiunea flamanda. Lotus International Team a avut astfel sansa de a incerca diferite set-up-uri, diferite setari ale electronicii si moduri de functionare a motorului pe parcursul celor 18 probe speciale ale raliului. Echipajul Sousa/ Mancini nu a intampinat probleme tehnice majore ale materialului de concurs, doar mici probleme normale pentru o masina care se afla in dezvoltare, modelul acoperind pana in prezent aproximativ 1000 de km de teste. Singurele probleme intampinate de cei de la Lotus au fost o cedare a alternatorului si o eroare de conexiune la sistemul de franare.

Masina se afla in continuare in procesul de dezvoltare. La Ypres progresul inregistrat a fost constant si semnificant. In acesta faza atat echipa cat si eu ne concentram pe obtinerea celei mai mari fiabilitati a masinii si suntem mai putin interesati de timpii obtinuti pe probele speciale, chiar daca trebuie sa spun ca masina este mai rapida de la o zi la alta. Sunt foarte multumit atat de masina cat si de nivelul de profesionalism de care dau dovada in fiecare zi cei de la Lotus International Team.” declara Bernardo Sousa.

 

Urmatorul eveniment la care se va alinia echipa va fi Goodwood Festival of Speed, acolo unde marca Lotus se va afla in rolul principal al prestigiosului eveniment organizat de Lordul March.