SATA Rallye Açores – avancronica


Intercontinental Rally Challenge ( IRC) a devenit in scurt timp de la aparitia sa pe scena campionatelor de raliuri a doua competitie ca si importanta dupa Campionatul Mondial de Raliuri ( WRC). Doua dintre punctele forte ale IRC sunt reprezentate de bugetele relativ mai reduse necesare pentru participare si mediatizarea mult mai buna gratie canalului TV Eurosport. 

 

Anul acesta vom incerca sa acoperim putin mai bine acest campionat datorita faptului ca vom avea un echipaj romanesc prezent la cel putin sapte etape dar si pentru ca Raliul Sibiului 2012 face parte din IRC. Echipajul format din Marco Tempestini si Dorin Pulpea vor evolua pe un Subaru Impreza R4 , obiectivul lor fiind o clasare pe podiumul Production Group. Primul raliu din programul celor doi, SATA Rallye Acores,  se va desfasura in acest weekend, incepand de joi seara.

 

 

SATA Rallye Acores este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune raliuri pe macadam din intreg calendarul IRC iar in acest sezon ii revine onoarea sa deschida balul. Aflat pe cea mai mare insula din arhipelagul San Miguel, raliul este caracterizat de niste probe speciale inguste si foarte virajate, vegetatia de pe margine fiind una luxurianta. Concurentii vor trece pe langa un vulcan adormit cu ocazia specialei Sete Cidades iar superspeciala Grupo Marques se va desfasura in paralel. In total vor fi parcursi 198,44 kilometri de-a lungul celor 14 probe speciale iar in dupa-amiaza zilei de joi echipajele vor lua startul pe o proba care nu va conta in clasament in centrul orasului Ponta Delgada, gazda principala a raliului.

 

Pilotii care vor lua startul primii se vor confrunta cu vesnica problema a curatarii drumului pentru cei din spate, fapt care reduce aderenta si mareste distanta de franare. Pentru ca perioada de desfasurare a raliului a fost mutata din luna iulie in luna februarie si vremea poate fi schimbatoare, insula Azore aflandu-se in mijlocul Atlanticului la jumatatea distantei dintre Lisabona si New York, alegerea penurilor va avea desemeni un rol important in cazul in care precipitatiile isi vor face simtita prezenta.

 Siteul oficial

Raliu: SATA Rallye Açores, Intercontinental Rally Challenge
Start: Ponta Delgada, 13:30, Joi 23 Februarie
Finish: Ponta Delgada, 17:30, Sambata 25 Februarie
Parc de service principal: Ponta Delgada, São Miguel
Suprafata:Macadam
Echipaje Inscrise: 39
Aparitii in IRC: 3 (2009-2011)
Probe Speciale: 14
Km proba speciala: 198.44 km
KM proba legatura: 503.17 km
Total: 701.61 km

Comentarii

comentarii