Ultimul atac

Inaintea ultimei etape din Intercontinental Rally Challenge, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au ramas in lupta pentru victorie in IRC Production Cup. Totul se va decide, in acest weekend, in Raliul Ciprului, ultima etapa a sezonului.

 

Dupa un program complet in Intercontinental Rally Challenge, Marco Tempestini si Dorin Pulpea mai au sanse matematice la titlu sau la o clasare pe podium. „A fost un sezon cu bune si rele, dar suntem inca in joc. Avem a treia sansa la prima pozitie, dar este un raliu dificil si se poate intampla orice”, a spus Marco Tempestini.

 

In Raliul Ciprului, ultima etapa din Intercontinental Challenge, se vor acorda puncte duble la toate categoriile, ceea ce face ca lupta pentru victorie in IRC Production Cup sa ramana deschisa pana la final. „Nu voi face niciun calcul in timpul raliului. Sper sa avem acelasi ritm ca in San Marino si sa reziste masina pana la sfarsit. Abia dupa aceea vom vedea cum stam”, a mai spus Marco Tempestini.

Cu probe speciale in proportie de 70% pe macadam si 30% pe asfalt, Raliul Ciprului este una dintre cele mai spectaculoase etape din IRC. „Imi plac foarte mult probele de aici. In ziua a doua vom trece pe una dintre cele mai frumoase probe de macadam din punctul meu de vedere. Sunt sigur ca va fi un raliu extrem de interesant, iar lupta pe probe una foarte stransa, mai ales ca aici au venit toti favoritii in lupta pentru titlu”, a mai spus Marco Tempestini, dupa recunoasterile pentru Raliul Ciprului.

 

Vineri, 2 noiembrie, in prima zi a raliului este programata super speciala din Pafos cu start de la ora 19:00 (ora locala). Sambata, 3 noiembrie, sunt programate 6 probe speciale, iar duminica, in ultima zi a raliului, restul de 6 probe speciale. In total, echipajul Napoca Rally Academy va trebui sa parcurga 238 kilometri de proba speciala pe macadam si asfalt. Din cauza deschiderii sezonului de vanatoare, organizatorii au decis ca probele de duminica sa fie parcurse sambata, iar cele de sambata, duminica.  „Este un raliu dificil, dar probele imi plac foarte mult. Suntem inca in lupta pentru un rezultat bun aici, dar trebuie sa ajungem la sosire. Acest lucru este cel mai important acum”, a spus si Dorin Pulpea, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.