IRC : Paolo Andreucci castiga Raliul Sanremo 2010

Italianul Paolo Andreucci a reusit prima sa victorie din cariera in IRC chiar la el acasa, reusind sa se impuna dupa o lupta aprinsa cu Giandomenico Basso pe Abarth Grande Punto.

Andreucci in varsta de 45 de ani a reusit cea de-a doua sa victorie la Sanremo, pilotand un Peugeot 207 Super 2000 pentru echipa Peugeot Italia.

Locul 2 i-a revenit pilotului de la Skoda Motorsport Juho Hänninen, dupa ce Luca Rossetti la volanul unui Abarth Grande Punto Super 2000 a facut pana pe fata dreapta in penultima proba speciala a raliului cazand pe pozitia a cincea in clasamentul general. Pe langa pozitia a doua a podiumului Hänninen a castigat si trofeul Colin McRae IRC Flat Out Trophy dupa ce Jim McRae (tatal lui Colin McRae), Gilbert Roy si Jean-Pierre Nicolas au decis ca finlandezul a avut o evolutie spectaculoasa pe parcursul raliului reusind sa aduca spiritul legendelor pe probele speciale. Pe parcursul carierei Hänninen a reusit sa castige acest raliu de doua ori.

Podiumul a fost completat de Freddy Loix tot la volanul unei Skoda Fabia S 2000 acesta reusind un timp mai bun decat camionul en-titre Kris Meeke pe ultima speciala, Meeke fiind nevoit sa se multumesca cu locul patru la o diferenta de 4.2s de Loix.

Revenit dupa absenta din Cehia, pilotul portughez in varsta de 30 de ani Bruno Magalhaes, s-a clasat pe pozitia a 10-a la volanul Peugeot-ului sau 207 S2000.

Clasamentul final Raliul Sanremo

1. Paolo Andreucci (Peugeot 207 S2000) / 2h35m32.7s
2. Juho Hänninen (Škoda Fabia S2000) / +4.4s
3. Freddy Loix (Škoda Fabia S2000) / +34.1s

Clasament complet

foto: ircseries.com