Motociclismul românesc dă semne de intrare în normalitate

Sibianul Bogdan Butiu, mai cunoscut in lumea enduristilor drept “Bobo”, a castigat la doar 15 ani, marele premiu al Cupei Moto X Country, contractul de pilot Gas Gas Romania, oferit de Patrick Moto, plus toate “acareturile” aferente, asistenta tehnica, echipament, cauciucuri… Sambata noaptea, pe Valea Cerbului la Busteni, “Bobo” s-a aflat in lumina reflectoarelor, pe scena X Country, turand motorul noii sale motociclete, in aplauzele publicului venit in numar mare la eveniment.

Adventure Ride, organizatorul si Patrick Moto, sponsorul principal, s-au tinut de cuvant, demontand nefericita teorie care spune ca in motociclismul romanesc nu exista vectori de progres! “Bobo” a “disparut” in noapte, calare pe un Gas Gas EC 250 F nou-nout, cu rodajul facut, pe care l-a scapat ieri intr-un parau umflat de ploaie, pe Valea Cerbului, in timpul ultimei etape de Campionat National de Endurocros. Apa intrata in “maruntaiele” motocicletei a facut ca Bogdan sa nu mai poata continua cursa. “Legile lui Murphy chiar functioneaza“, a declarat Patrick Boissy, proprietarul Patrick Moto, care e de parere ca astfel s-a spart ghinionul, chiar din prima zi de utilizare a motocicletei si ca “relatia” celui mai nou pilot a echipei pe care o sustine cu aceasta motocicleta ce combina temperamentul spaniol cu tehnica japoneza va fi una de durata.

Am avut unele mici probleme mici probleme in timpul cursei, neavand grip la accelaratie pentru ca mi s-a rupt manusa. Asta nu ar fi fost o problema daca vremea ar fi fost frumoasa, dar a contat mult pe noroaiele pe care ne-am dat. Cu toate acestea, Moto X Country Busteni a fost un concurs foarte reusit, le multumesc organizatorilor pentru ce au facut pentru noi ca sportivi, trei etape de Campionat National de Enduro Cros si trei etape de cupa X Country .Am avut emotii in cursa, stiind miza care era in joc, chiar daca, din punct de vedere matematic nu mai era cine sa ma bata si trebuia doar sa fac un singur tur. M-am hotarat in ultimul moment sa ma inscriu la Cupa X Country si sincer, nu ma asteptam sa castig prima etapa, ceea ca m-a motivat sa particip si la urmatoarele, pentru care am facut antrenamente suplimentare, declara ieri la Busteni, Bogdan Butiu.

Bogdan Butiu este legitimat la clubul AMC Bogdan Sibiu, s-a nascut pe 14 februarie 1995, a inceput sa participe la motocros la varsta de sase ani, a facut o pauza de cinci ani, dupa care a revenit pe doua roti, alegand disciplina endurocros, datorita experientei sale pe circuitele de motocros.

Sunt foarte fericit sa intru in randul pilotilor sustinuti de Patrick Moto, vreau sa trag tare pentru a face performanta si a multumi sponsorul. Pentru ca locuiesc in zona Sadu, imi este foarte usor sa ies cu motocicleta la antrenamente, acum trebuie sa ma concentrez insa si sa intru intr-o cat mai buna forma fizica. Ma asteapta o gramda de curse anul viitor si sper sa imi pot construi o cariera de pilot profesionist in enduro“, a declarat Bobo, vis a vis de premiul pe care l-a castigat. Nu avem cunostinta despre un premiu asemantor, cel putin nu in istoria postdecembrista a motociclismului romanesc si iata asadar un gest de normalitate in sportul romanesc cu motor.

Nu in ultimul rand, in urma victoriei de la Busteni, Ervin Kovacs, dublu campion national si est european la Enduro E2, a castigat clasa Extrem a Cupei Moto X Country. Ultima etapa a Campiontului National de Endurocros, desfăşurată ieri pe acelaşi traseu, parcurs însă în sens invers de piloţi, a fost câştigată de Paul Frăţilă (AMC Sibiu), urmat de Ionuţ Cojanu (Vectra Zărneşti), sportivii având de înfruntat condiţii meteo draconice.

Galeria completa de imagini este disponibila pe www.dirtbikezone.ro

Marc Sandu