Proton a confirmat prezenta la 10 etape in IRC

Constructorul malaezian Proton a confirmat prezenta la 10 etape din IRC in sezonul 2011. Modelul Satria Neo S2000s va fi prezent la startul editiei cu numarul 100 al raliului Monte Carlo, ce se va desfasura in perioada 18-22 ianuarie. Va fi prima participare pentru Proton in acest raliu care va beneficia de o acoperire TV intensa cu transmisiuni in direct.  

Cele doua masini care vor fi aliniate la start vor fi pilotate de Chris Atkinson si de P-G Andersson, care in scurt timp vor incepe si sesiunile de teste. Alister McRae va lua startul de-a lungul sezonului in alte etape din IRC, in care Proton va participa.

Directorul Proton a declarat: “Suntem foarte mandri ca putem sa dezvaluim planurile noastre pentru noul sezon 2011 in raliuri mai ales ca in 2011 Proton sarbatoreste 25 de ani de existenta. Cu toate ca suntem o companie tanara este incredibil cat am evoluat si acesta este doar inceputul pentru noi. Am reusit sa dezvoltam o masina de raliu competitiva cu ajutorul companiei britanice MEM, tehnologie care este folosita in masinile de strada.”

Proton va finaliza calendarul participarilor in IRC in 2011 in cel mai scurt timp.