Skoda a lansat Fabia R2 Rally Car

Prin Fabia R2, Skoda vine cu o noua masina de raliu, care va fi folosita in categoria R2. Masina a fost dezvoltata, testata si pregatita inainte de a fi folosita in lumea raliurilor, timp de 2 ani de zile.

Fabia R2 este bazata pe celebrul model care a facut deja cariera, dar cu mari imbunatatiri la motor, sistemul de rulare, cutia de viteze si axele cu came. Comparandu-l cu modelul de serie axele au fost proiectate pentru lumea raliurilor, iar sistemul de rulare a fost schimbat considerabil. In plus Fabia R2 poseda o cutie de viteze secventiala, iar sub capota intalnim un motor de 1,6l, 16 V care produce 132 KW. Cuplul maxim este de 194 Nm la 5500 rotatii/minut. Pretul pentru Skoda Fabia R2 este de 62.000 Euro.

In colaborare cu Skoda, Impromat Car s-a ocupat de dezvoltarea masinii, dar si de distributia modelului R2. O sarcina importanta a reprezentat-o optimizarea dinamicii masinii pentru motor sport, iar in acest sens a fost modificat sistemul de rulare conform specificatilor din lumea raliurilor. Skoda Fabia R2 a fost omologata in luna februarie a acestui an, facandu-si debutul ca in Raliul Bohemia si in Raliul Cehiei.

Jan Hurt, directorul de vanzari si marketing Skoda pentru Europa Centrala si de Est explica: este foarte bine ca putem pune la dispozitia clientilor nostri, o masina fiabila si care nu este costisitoare. Avand in vedere traditia de succes si dezvoltarea noastra in acest sport, noua Fabia R2 reprezinta rezultatul logic al actiunilor noastre”.

Date tehnice Fabia R2:

 

Motor: aspirat normal pe benzina- 1.6 l 16V / 132 kW
Cilindree: 1,598 cm³
Putere maxima
in kW la rpm:
132 / 7,500
Cuplu maxim
in Nm la rpm:
194 / 5,500
Electronica motor: Magneti-Marelli
Tractiune Tractiune fata
Cutie de viteze Transmisie secventiala- 5 rapoarte (Sadev)