Weekend încins pe AMCKart

Campionatul Naţional de Karting Dunlop 2011, competiţie organizată de Federaţia Română de Automobilism Sportiv, intră in acest weekend în a doua sa jumătate. Disputele sunt programate sâmbătă şi duminică pe circuitul AMCKart din Tunari, care s-a dovedit o gazdă excelentă pentru primele două runde ale stagiunii şi, cum vremea ţine cu concurenţii, spectacolul se anunţă la cel mai înalt nivel, oferind o mulţime de puncte de atracţie.

 

 

La Clasa Pufo, după trei etape cu tot atâţia câştigători, Andrei Cerbu, Marco Bota şi Cosmin Condrea încearcă să-şi treacă în palmares al doilea succes din 2011 şi, evident, să se plaseze într-o postură privilegiată înaintea sprintului final al sezonului. Absent la ultima rundă, derulată pe circuitul din Bacău, Vladimir Simion speră să confirme startul excelent de stagiune, marcat de două victorii, însă Eduard Buhaş, câştigătorul ultimei etape, ori Adrian Plămădeală (locul 3 în runda precedentă, la prima apariţie în CNKD 2011), speră să-i strice socotelile şi să-şi adjudece prima poziţie la Mini.

 

 

Theodor Nicoară este favorit la Kid Kart, Bogdan Stan şi Florin Moldovan sunt piloţii care s-au duelat până acum la N-60, în timp ce Balazs Bokor şi Marian Heltuoană sunt, pe hârtie, piloţii care se vor bate pentru victorie la N 80. Iar dacă la N-ICA este greu de ales un favorit, rundele precedente oferindu-ne 8 nume de concurenţi care vizează podiumul, la KF2 lucrurile stau complet diferit, Tiberiu Iorgulescu fiind, până acum, singurul protagonist al CNKD 2011 care a izbutit procentaj 100% de victorii, cedând supremaţia doar într-o singură manşă, prima a rundei secunde.

 

 

Clasa KF3 ne propune o luptă în 3, între Andrei Oprea, Alex Prunaru şi Maximilian Junger, cel din urmă fiind câştigătorul ultimelor două etape, în timp ce KZ2 pare o afacere între Paolo Gagliardini şi Mazareno Compagnoni. La ROTAX este de aşteptat un duel pentru supremaţie între Loredana Demeny şi Daniel Vonica, piloţi care se află, la acest moment, la egalitate de puncte, pe prima poziţie a clasamentului general. Firesc, aşa cum ne-au obişnuit şi rundele precedente, nu sunt excluse surprizele, acestea urmând să confere o doză suplimentară de sare şi piper competiţiei din acest weekend.

 

 

De menţionat că şi la această etapă Dunlop va premia cu un set de anvelope primii cinci concurenţi de la clasele KF3 şi Mini.

 

 

PROGRAM SI REGULAMENT PARTICULAR

2 thoughts on “Weekend încins pe AMCKart”

  1. parca fras a fost notificata de catre nou infiintata si legala federatie de karting sa nu mai forteze organizarea unor etape ilegale… oare chiar dunlop-ul nu stie chestiile acestea juridice? sau nu ii intereseaza.

    1. ACR-ul organizeaza prima etapa din Campionatul National de viteza in coasta (conf. site ACR). ACR nu este federatie asa ca de ce organizeaza un campionat national? Actuala FRK a primit CIS pe 1 iunie 2011 dar este considerata ca fiind organizatoarea etapei a III-a, celelalte doua cum le-a organizat? Chiar daca ACR ar fi vrut sa delege puterea sportiva in karting pentru primele doua etape trebuia sa o faca unei federatii ca doar federatia poate organiza un Camp. Nat !!Conf. Legii 69/2000 – Campionatele nationale se organizeaza de federatiile nationale ! Undeva sunt niste lucruri neclare sau care trebuiesc lamurite …

Comments are closed.