Rezumatul etapei a V-a a Campionatului National de Karting

Pe 11-12 august a avut loc pe circuitul AMC Kart din Bucuresti cea de-a cincea etapa a Campionatului National de Karting. Vremea capricioasa a influentat desfasurare a manselor si le-a creat probleme participantilor.

Sambata au avut loc antrenamentele cronometrate si mansele de calificare.  Andrei Carcea (JMS Performance) a avut cel mai rapid tur de pista al clasei Pufo si a reusit pole-position-ul in urma celor doua manse calificative. El a fost urmat de catre Andrei Margarit (Real Racing) si de catre coechipierul sau Mario Petrache.

 

Calificarile clasei Mini au fost dominate de catre Simion Vladimir (UrbanFast), pe grila fiind urmat de Daniel Vasile (JMS Performance) si de Vasile Didila (Real Racing).

 

Clasajuniorilor, KF3, a avut la start nu mai putin de 9 piloti. Proaspat intors de la Campionatul European unde a obtinut in final un important loc 9, Denis Marcu (Sined Motorsport) a avut cel mai rapid tur in cronometre, dar in urmamanselor de calificare pole-position-ul i-a revenit invitatului din Bulgaria, Pavel Lefterov, care a fost urmat de catre Andrei Vajda (Go Kart Team) si Andrei Tomescu (JMS Performance).

 

La clasa KZ2, in ambele manse de calificari s-a impus Eduard Birloiu (Real Racing) in fata liderului clasamentului, Viktor Stefan (CSSK) si a lui Lucian Babaioana (Transkart Racing).

 

Duminica, ambele manse s-au desfasurat pe ploaie. Cei doi piloti ai echipei JMS Performance si-au impartit victoriile in cadrul clasei Pufo, dar datorita timpului mai bun obtinut in calificari, Andrei Carcea si-a asigurat victoria etapei, fiind urmat de coechipierul sau, Mario Petrache si de Andrei Margarit (Real Racing).

 

La clasa Mini, Simion Vladimir (UrbanFast) a continuat ritmul impus inca din calificari, castigand etapa in fata lui Leo Borlovan (ABAS) si a lui Kristopher Schlett (Real Racing). Leo isi mareste astfel avantajul pe care il are in fata adversarului direct, Alexander Prelea (Real Racing), dar titlul de campion se va decide in ultima etapa.

 

Daca in calificari a reusit doar un loc 4, Denis Marcu (Sined Motorsport) s-a impus pe o ploaie torentiala in mansele de duminica ale clasei KF3. Pe locul doi a terminat Andrei Vajda (Go Kart Team) care preia astfel sefia clasamentului general in detrimentul lui George Pintea (Transkart) care a avut parte de un week-end mult sub valoarea lui. Locul 3 i-a revenit lui Andrei Tomescu, care a facut un adevarat spectacol in ciuda vremii capricioase.

 

Clasa KZ2 a fost castigata de Viktor Stefan (CSSK) care a fost urmat de Eduard Birloiu (Real Racing) si Lucian Banaioana (Transkart Racing).

 

Ultima etapa a Campionatului National de Karting va avea loc la TarguSecuiesc pe 1-2 septembrie, iar o saptamana mai tarziu, pe 8-9 septembrie, va avea loc, pe acelasi circuit, ultima etapa a Campionatului Sud-Est European de Karting.