Lansare oficiala a Campionatului National de Karting la noul sediu FRAS

Federația Română de Automobilism Sportiv face astăzi un nou pas important în vederera sprijinirii performanței sportive în general, dar și a tinerilor în mod special prin două evenimente deosebit de importante: semnarea unui Protocol de parteneriat cu Institutul Național de Cercetare pentru Sport, precum și lansarea ediției 2015 a Campionatului Național de Karting – DUNLOP.

 

Darius Petre, Andrei Ene si Norris Mageanu

Prezent la eveniment a fost și tânărul Andrei Ene, in varsta de 6 ani, care va debuta în acest an la clasa Kid rezervată tinerilor cu vârste cuprinse între 5-9 ani.  

 

Andrei Ene

Cu o experienţă de peste 40 de ani în domeniul sportului, una dintre principalele direcţii ale INCS Bucureşti este reprezentată de cercetarea şi inovarea în domeniul sportiv. Astfel, încă din perioada de început (pe vremea când actualul institut purta numele de Centru de Cercetare pentru Probleme de Sport), echipa de cercetători avea ca principal scop dezvoltarea de soluţii dedicate îmbunătăţirii performanţelor sportului românesc.

În prezent, pe baza expertizei acumulate de-a lungul timpului, activitatea de cercetare desfăşurată la nivelul institutului vizează următoarele domenii de interes: sisteme integrate de simulare de condiţii şi biomonitorizare; reactivitate biologică, biochimică, biomotrică, fiziologică şi psihologică a sportivilor la solicitările de antrenament şi în competiţii; monitorizarea mişcării tridimensionale în antrenament sportiv şi recuperare;  monitorizarea persoanelor cu risc ridicat sau aflate în situaţii de risc extrem  proceduri şi mijloace de recuperare neuro-motorie;

Radu Bidiugan si Norris Mageanu

Prezentul Protocol încheiat azi între FRAS și INCS, semnat în prezența presei de către dl. Radu Bidiugan, Director al INCS, respectiv dl. Norris Măgeanu, Președinte al FRAS, are drept obiect derularea unui program de colaborare în vederea sprijinirii sportivilor FRAS pentru a ajunge la capacitățile maxime, din punct de vedere fizic și psihic, de performanță. Primul sportiv care va beneficia de acest program va fi chiar Andrei Ene. 

Dl. Darius Petre, Președintele Comisiei de Karting a subliniat că FRAS acordă o atenție deosebită creșterii și promovării acestei discipline și că se caută permanent soluții de reducere a costurilor de participare pentru tinerii sportivi cărora li se acordă diferite gratuități (spre exemplu la clasa Kid se oferă gratuit motoarele pentru concurs, licența de sportiv precum și taxa de înscriere la etape).

Norris Mageanu

Președintele FRAS, dl. Norris Măgeanu a anunțat totodată continuarea programului „Ambasadorii FRAS” demarat anul acesta odată cu prima etapă a Campionatului Național de Raliuri DUNLOP. Astfel, după Roxana Ciuhulescu și maestrul Ovidiu Lipan Țăndărică, noii ambasadori FRAS sunt sportivele de talie mondială Monica Roșu și Corina Ungureanu, campioane modiale și olimpice la gimnastică. Ele vor fi prezente la prima etapă a Campionatului Național de Karting DUNLOP, ce se desfășoară pe circuitul Prejmer de lângă Brașov în perioada 2-3 mai. Aici va avea loc o întrecere amicală între reprezententele gimnasticii, reprezentanți ai atletismului și cei ai motorsportului românesc. La acest eveniment vor fi prezenți și Valentin Porcișteanu, campion național de raliuri, Gabriel Onofrei, campion și organizator al etapelor de drift, precum și Ciprian Răileanu, kartist de performanță.

 

Foto © Vali Iovi-Stere & Cosmin Gabriel