Adio Marco Simoncelli

Lumea motorsportului este din nou in doliu. Dupa ce duminica trecuta Dan Wheldon avea sa isi piarda viata pe circuitul Las Vegas Motor Speedway, o noua duminica neagra aduce tristetea in sufletele iubitorilor sporturilor cu motor. Italianul Marco Simoncelli a decedat duminica, 23 octombrie 2011, in urma accidentului suferit in cursa de MotoGP de pe circuitul de la Sepang, Malaezia.

 

Tanarul italian in varsta de 24 de ani apierdut controlul motocicletei sale Honda, iar in momentul recastigarii aderentei motocicleta s-a intors brusc perpendicular pe circuit, pilotul fiind lovit de Colin Edwards si Valentino Rossi care se aflau in spatele sau si care nu au mai putut evita contactul. 

 

Nascut in anul 1987, Simoncelli debutat in campionatul mondial la clasa 125cmc in anul 2002 luand startul in sase curse. Au urmat 3 ani de sezoane complete la aceasta clasa acolo unde a castigat doua curse ambele la Jerez in 2004 si 2005. Cea mai buna clasare a italianului a fost locul 5 la finalul sezonului 2005. In anul 2006 Marco a facut pasul spre clasa superioara de 250cmc, unde a alergat pe o motocicleta Gilera RSA 250. Dupa ce in 2006 si 2007 a terminat campionatul pe aceeasi pozitie 10, anul 2008 avea sa ii aduca lui Simoncelli primul si singurul sau titlu de campion din motomondialul de viteza la clasa 250cmc. A urmat doar bronz la finalul sezonului in 2009 si in 2010 Marco facea pasul spre clasa regina MotoGP, cel mai bun rezultat inregistrandu-l in cursa din Portugalia si anume locul al patrulea, terminand sezonul pe locul 8. 2011 avea sa il gaseasca pe Marco in cadrul acceleiasi echipe San Carlo Honda Gresini pilotand o Honda RC212V. Echipa lui Fausto Gresini pierde un al doilea pilot pe circuit, dupa ce in 2003, Daijiro Kato (#74) avea sa isi piarda viata intr-un accident in cursa de pe circuitul de la Suzuka. Kato a castigat titlul de campion la clasa 25ocmc in 2001.   

 

Imediat dupa incident cursa a fost oprita cu steag rosu, Simoncelli fiind transportat la spital unde medicii au incercat manevre de resuscitare timp de 45 de minute. Carlo Pernat managerul sau decalara: “Marco era un baiat vesel, prieten cu toata lumea. Era un baiat de moda veche, cu o famile buna care l-a invatat valorile adevarate. Este tragic, nu am cuvinte, putea deveni campion intr-o buna zi.

 

Odihneasca-se in pace

 

 

 

One thought on “Adio Marco Simoncelli”

  1. In momentele acestea comentariile sunt de prisos ….sa fim alaturi de familie ,prieteni ,si cei dragi lui….
    Ramai cu bine GRANDE CAMPIONE

Comments are closed.