Alessandro Zanardi a câştigat medalia de aur la ştafetă în cadrul Campionatului Mondial UCI de Paraciclism 2015

Start perfect pentru pilotul oficial şi ambasadorul mărcii BMW Alessandro Zanardi (Italia) la Campionatul Mondial UCI de Paraciclism ce are loc la Nottwil (Elveţia): italianul în vârstă de 48 de ani şi coechipierii său şi-au apărat cu succes titlul mondial în proba de ştafetă. Zanardi a călătorit în Elveţia direct de la Spa-Francorchamps (Belgia), unde, pe parcursul week-endului trecut, a participat la prima sa cursă de 24 de ore din carieră, cu BMW Z4 GT3. În drumul spre medalia de aur, Zanardi şi coechipierii săi Vittorio Podestà (Italia) şi Luca Mazzone (Italia) au parcurs şase tururi ale circuitului de 2,9 kilometri în 31 de minute şi 13 secunde, acoperind o distanţă totală de 17,4 kilometri. Ei au trecut linia de sosire cu un avantaj clar de un minut şi 11 secunde faţă de echipa SUA, care a ocupat locul al doilea. Medalia de bronz a revenit ştafetei Elveţiei.

Nottwil (SUI) 29th July 2015. UCI Para-cycling Road World Championship 2015 - Opening ceremony - BMW Ambassador Alessandro Zanardi (ITA). This image is copyright free for editorial use © BMW AG
UCI Para-cycling Road World Championship 2015

Trebuie să recunosc că o parte din sufletul meu este în continuare în BMW Z4 GT3, deoarece cursa de 24 de ore a fost una dintre cele mai plăcute experienţe din viaţa mea. Dar restul sufletului s-a concentrat imediat pe Nottwil“, a declarat Zanardi. “De-a lungul ultimelor trei zile, am reuşit să mă refac într-o manieră spectaculoasă şi sunt încântat că am putut să-mi ajut coechipierii să obţinem titlul mondial în proba de ştafetă. Condiţiile au fost foarte dificile, cu ploaie şi temperaturi scăzute, dar am reuşit să ne ferim de probleme, ceea ce nu a fost chiar uşor. Aşa că sunt foarte mândru de rezultat şi sunt încrezător pentru zilele următoare. Mă simt foarte bine şi cred că pot fi performant în următoarele curse.

Zanardi 2

Pe parcursul următoarelor zile, Zanardi are programate cursele individuale la categoria MH5 (handcycle masculin). Vineri, misiunea lui va fi să-şi apere titlul mondial în proba de contratimp individual. El a câştigat această cursă la ultimele două ediţii, 2013 şi 2014. Duminică, Zanardi va concura în proba de fond a categoriei MH5. În 2013, el a fost campion mondial al acestei probe, în timp ce anul trecut a ocupat locul al doilea. Rezultatele ediţiei din acest an a Campionatului Mondial UCI de Paraciclism contează drept criteriu de calificare pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia), care au loc în 2016.