Alessandro Zanardi a încheiat Maratonul Dolomiţilor pe handbike in 7h52′

Alessandro Zanardi (Italia) a trecut în stil de mare campion şi de noua provocare pe care a acceptat-o: duminică, ambasadorul mărcii BMW s-a aliniat la startul legendarei competiţii “Maratona Dles Dolomites”, pe handbike, disciplină în care a câştigat două medalii la Jocurile Paralimpice din 2012, la Londra (Marea Britanie). Pentru a 28-a oară, sportivi de anduranţă din lumea întreagă au urcat pe biciclete şi au parcurs un traseu care a traversat unele dintre cele mai pitoreşti, dar şi cele mai dificile trecători din Dolomiţi.

Dolomiten_Marathon

Zanardi, care şi-a pierdut ambele picioare într-un accident suferit la o cursă din 2001, a fost unul dintre cei aproape 10 000 de participanţi care au luat startul din La Villa (Italia). De acolo, el a escaladat, la comenzile handbike, nu mai puţin de opt trecători din Dolomiţi de-a lungul traseului cu o lungime de 138 de kilometri. Utilizând doar puterea braţelor, Zanardi a ajuns la altitudinea de 4.190 de metri pe cel mai lung dintre cele trei trasee posibile, reuşind să treacă linia de sosire la Corvara – după şapte ore şi 52 de minute.

 

Este o zi senzaţională. Nu sunt multe de spus, dar sunt fericit că am participat la această aventură. Să faci parte dintr-un asemenea eveniment este o experienţă de viaţă, ceva ce trebuie să notezi în calendar“, a declarat Zanardi, care a revenit în motorsport la volanul unui BMW Z4 GT3 în acest sezon din Blancpain Sprint Series. “A fost foarte greu, dar a fost exact ce am planificat cu antrenorul meu, Francesco. Anul trecut am parcurs traseul mediu şi, în ciuda acestui fapt, eram terminat la final. Acum nu sunt foarte proaspăt, dar sunt mult mai bine dacă ţinem cont de ceea ce am realizat. A fost aventura supremă, ceva ce nu a mai reuşit nimeni altcineva care nu are ambele picioare. Dacă ai pasiune, multe lucruri se pot realiza. Vreau să-i mulţumesc antrenorului meu. El este cel care m-a ajutat, ştiinţific, să-mi îmbunătăţesc performanţa şi să-mi folosesc resursele care, fără îndoială, nu sunt nelimitate. De asemenea, vreau să mulţumesc BMW că mi-a permis să nu fiu prezent la cursa de la Zandvoort şi pentru că-mi oferă o maşină fantastică, astfel încât sunt nerăbdător să pilotez din nou în Slovacia. În plus, a fost minunat şi că proiectul nostru caritabil, bimbingamba, a fost foarte bine expus aici. Este un proiect foarte drag mie.

Alessandro_Zanardi_la_cursa_Dolomites_Marathon

După triumful său personal, Zanardi îşi îndreaptă acum atenţia asupra evoluţiilor sale în cockpitul BMW Z4 GT3 în restul etapelor din acest an. Următorul week-end de cursă din Blancpain Sprint Series, în care pilotul oficial BMW concurează cu un automobil special adaptat cerinţelor sale, va avea loc la 23-24 august, pe “Slovakia Ring”, în apropiere de Bratislava, capitala Slovaciei.