Alex Filip încheie sezonul 2015 în Rallye International du Valais

Alex Filip și Bogdan Iancu, copilotul său, vor participa în acest weekend la Rallye International du Valais, ultima etapă din Campionatul European de Raliuri (ERC) și ultima din programul lor pe 2015.

 

Prezenți la evenimentul oficial de lansare în România al modelului Renault Clio RS Trophy, Alex Filip și Bogdan Iancu și-au făcut încălzirea pentru ultima etapă a sezonului din Elveția pe circuitul Acadamiei Titi Aur. Pilotul Renault România a avut ocazia să testeze versiunea de circuit a noului Clio și este pregătit pentru ultima provocare din ERC. “Am parcurs peste 250 km cu modelul Renault Clio Cup alături de invitații speciali Renault România și a fost o încălzire bună pentru etapa din Elveția. Este un raliu pe asfalt, cu mici porțiuni de macadam, care mi-a plăcut foarte mult anul trecut”, a spus Alex Filip.

barum2015_12

Clasați pe locul 8 în clasamentul mașinilor cu tracțiune pe două roți, la prima participare în Rallye International du Valais, Alex Filip și Bogdan Iancu vor să urce cât mai aproape de podium. “Este un raliu solicitant atât pentru echipaj, cât și pentru mașină. Vremea va juca un rol foarte important deoarece multe din probele speciale sunt la altitudine mare și putem avea parte oricând de zăpadă și gheață. Sper ca experiența de anul trecut să ne ajute și să obținem un rezultat cât mai bun”, a continuat Alex Filip.

 

Cu startul în Sion și sosirea în Martigny, orașe în sud-vestul Elveției, Rallye International du Valais are 17 probe speciale cu o lungime de 233, 63 km, distanța totală a raliului fiind de aproape 620 km. Ediția a 56-a a raliului se anunță una extrem de spectaculoasă, Rallye International du Valais fiind și ultima etapă din Campionatul Național. “Vom avea ocazia să trecem prin stațiuni celebre precum Crans-Montana, Nendaz, Champex sau Veysonnaz și abia aștept să luăm startul aici. Mașina a fost revizuită complet de partenerul nostru tehnic Colina Motorsport și îmi doresc să terminăm ultimul raliu de anul acesta din ERC cu o evoluție bună. Multumesc in mod special partenerilor nostri care fac posibila participarea noastra in Campionatul European de Raliuri”, a mai adăugat Alex Filip.