Alexandra Marinescu a început testele oficiale în Formula 4

La câteva zile după ce a împlinit 15 ani, Alexandra Marinescu a început testele pentru primul ei sezon din Formula 4. Prima româncă din competițiile de monoposturi a testat cu echipa Richardson Racing pe circuitul de la Brands Hatch.

Alexandra MArinescu 6

Cu un regulament și o mașină complet noi, Formula 4 este prima competiție de monoposturi care permite înscrierea la start a unor piloți care au împlinit 15 ani. Alexandra Marinescu, care a împlinit 15 ani în februarie, se pregătește intens pentru primul ei sezon în Formula 4. „După karting și competiția de monoposturi Skip Barber din Statele Unite, cred că Formula 4 este pasul normal în cariera mea, mai ales că beneficiază de susținerea FIA și pentru că este singura care acceptă piloți de 15 ani. Am început deja pregătirile și abia aștept prima cursă din acest sezon”, a spus Alexandra. 

Alexandra Marinescu 3

După ce anul trecut a participat la un prim test de acomodare cu echipa Virtuosi Racing, Alexandra Marinescu a continuat pregătirea pentru sezonul 2015 pe circuitul de la Brands Hatch alături de Richardson Racing.  „Încă nu am decis cu ce echipă vom concura în 2015 și avem programate mai multe teste înainte de a lua o decizie. Acum, cel mai important a fost să parcurg kilometri, să mă acomodez cu mașina și să găsesc un set up de bază de la care să pornesc în sesiunile următoare”, a spus Alexandra Marinescu.

Alexandra Marinescu 5

Desfășurată pe ploaie torențială, în condiții meteo tipice pentru Marea Britanie, prima sesiune de teste a fost una extrem de constructivă. „Am testat împreună cu australianul Greg Holloway care are mai multă experiență decât mine, dar atunci când am rulat în aceleași condiții am fost mai rapidă. Totuși, pentru mine cronometrul a fost mai puțin important de data aceasta și am încercat să mă concentrez pe lucrurile de bază. Trebuie să luăm totul pas cu pas și fiecare kilometru parcurs înseamnă un plus de experiență pentru mine”, a continuat Alexandra Marinescu.   

Alexandra Marinescu 1

Chiar dacă sesiunea de teste s-a desfășurat exclusiv pe ploaie, Alexandra Marinescu este mulțumită cu informațiile acumulate. „Mi-ar fi plăcut să prindem și asfalt uscat la această sesiune, dar este important să vedem și cum se comportă monopostul pe ploaie deoarece sigur vom avea parte de astfel de condiții pe parcursul sezonului 2015. A fost un test util și este important că am stabilit baza de plecare pentru următoarele experiențe înaintea startului de sezon”, a mai adăugat Alexandra Marinescu, care va mai participa în luna martie la o serie de teste cu diferite echipe din Marea Britanie.

Alexandra Marinescu 2

Formula 4 va respecta aceleași reguli stabilite de FIA și va fi organizată ca și competiție națională, dar care beneficiază de susținerea Federației Internaționale. Monoposturile vor fi identice în fiecare competiție, cu motoare care dezvoltă până în 160 CP.