Experienta BMW xDrive care te face sa descoperi placerea offroad

Inainte de a incepe sa va povestesc despre aventura mea la BMW xDrive Offroad Experience trebuie sa va marturisesc faptul ca nu sunt un fan al acestor experiente offroad. Cu toate acestea insa la finalul zilei situatia avea sa se schimbe la 180 grade, ceea ce denota faptul ca cei de la BMW Group Romania stiu cum sa organizeze un eveniment astfel incat, fara sa iti dai seama, la final sa nu regreti nicio secunda petrecuta alaturi de ei.

 BMW X5 1

Totul a inceput in jurul orelor 10.00 la Clubul Diplomatilor din Bucuresti, unde o armata de modele X3, X4, X5 si X6 ne astepta cuminte sa ne duca spre teatrul de operatiuni de la Ciolpani. Cred ca cel mai familiarizat personaj cu aceste expresii, precum armata si teatrul de operatiuni, dintre toti cei prezenti la eveniment era Adelin Petrisor, in opinia mea cel mai bun “jurnalist de razboi” din Romania.

 

Dupa o scurta relatare a programului zilei facuta de Alexandru Seremet, omul responsabil pe partea de comunicare a celor de la BMW Group Romania, ne-a fost prezentata echipa instructorilor formata din Silviu Toma, Radu David, Radu Ariciu, Gabriel Bohaltea si Claudiu David. Personal, din acest punct de vedere, m-am simtit ca acasa pentru ca pe Radu David, Silviu Toma si Claudiu David ii cunosc foarte bine de la etapele din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta si cele ale Campionatului National de Raliuri.   

 Alex Seremet

Drumul spre circuitul de motocross de la Ciolpani la volanul unui model BMW X5 a fost unul scurt mai ales ca l-am avut alaturi pe Mihai Alexandrescu, unul dintre oamenii de la BMW Blog care tocmai a realizat un scurt dar interesant interviu cu Marin Dumitrescu. Alaturi de Mihai pe parcursul calatoriei am dezbatut o groaza de probleme si idei, rareori fiind intrerupti de indicatiile precise si extrem de utile ale instructorului nostru Silviu Toma, pentru a ne bucura de o experienta lipsita de incidente nedorite in trafic.

 

La circuitul de motocross de la Ciolpani ne-am intrat repede “in mana” si am inceput drumul prin traseele de noroi carora nu credeam ca un model BMW le poate face fata. Situatia era si mai mult ingreunata de ploaia care cazuse fara incetare cu o noapte inainte si transformase traseul conceput de instructorii BMW, intr-o mare de noroi. Am trecut prin sleauri prin care nu m-as fi avantat cu un astfel de model, am urcat rampe de peste 30 grade inclinatie si am facut incrucisare de punti pe care in mod normal nu stiam ca le pot realiza cu o asa usurinta modelele X3, X4, X5 si X6 de la BMW. De altfel intr-o scurta discutie purtata cu Silviu, acesta imi marturisea ca inclusiv ei, instructorii, au ramas uimiti de veleitatile si sistemul xDrive al celor de la BMW, cu o ocazie in care ei au testau limitele acestor modele.  

 BMW X5

BMW xDrive Offroad Experience 2015 este cel mai amplu si important eveniment de teste al marcii BMW in Romania si se desfasoara timp de aproape o luna in 10 orase din tara, timp in care aproximativ 1500 de potentiali clienti vor putea descoperi cu adevarat veleitatile acestor modele.

BMW xDrive offroad experience 1

Daca pentru mine, care nu sunt fan offroad, experienta a fost una frumoasa si placuta inchipuiti-va ce impact are aceasta pentru o persoana care are in vedere achizitionarea unui astfel de model sau chiar detine deja un astfel de model. Chiar in grupa noastra se aflau doua persoane care detineau unul dintre modelele pe care au avut ocazia sa le testeze si recunoasteau faptul ca nu stiau ca masinile lor pot face lucrurile pe care au avut ocazia sa le experimenteze.

 BMW X5 2

De aceea cred ca pentru o marca care se respecta si are in portofoliul sau astfel de modele cu veleitati offroad este mai mult decat necesar un astfel de eveniment. BMW are o traditie bogata in acest sens gazduind inca din anul 2008 anual cel putin un astfel de eveniment. Rezultatele nu se lasa prea mult asteptate pentru ca dintre toate actiunile de comunicare directa de marketing, 51% din vanzarile imediate sunt generate de aceste evenimente de condus.

 

Asadar daca te numeri printre cei care isi doresc un model BMW echipat cu sistemul xDrive nu ezita sa te adresezi celui mai apropiat dealer BMW pentru a lua parte la un astfel de eveniment in care vei avea ocazia sa descoperi ce inseamna cu adevarat BMW xDrive.