Aventura europeana continua pentru Tempesta si Vlad Cosma

Dupa provocarile din campionatul intern si participarea in Prime Yalta Rally din Ucraina, echipa Napoca Rally Academy, reprezentata de echipajele Tempesta/ Dorin Pulpea si Vlad Cosma/ Florin Dorca, se va lupta pentru puncte in Serbia Rally, etapa a treia din Cupei Europei de Est.

Dupa abandonul din Yalta, pentru echipajul Tempesta/ Dorin Pulpea etapa din Serbia este una extrem de importanta, iar obiectivul este foarte clar: „Mergem la victorie.  Aici este vorba de totul sau nimic. Sigur, nu va fi usor, pentru ca pilotii bulgari, asa cum s-a vazut si anul trecut, sunt foarte rapizi aici. Pe de alta parte, traseul din acest an este identic cu cel din 2010, ceea ce ne ajuta si pe noi. Anul trecut, in ziua secunda, cand au fost doua probe noi, ne-am batut de la egal la egal cu pilotii bulgari si am terminat raliul pe locul 2 in clasamentul general. Sper sa incepem cu acelasi ritm ca in Yalta si sa nu ne mai confruntam cu probleme tehnice. Daca va fi asa, sigur ne vom lupta pentru victorie”, a spus Tempesta dupa recunoasterile oficiale din Serbia Rally.

 

Pentru echipajul Tempesta/ Dorin Pulpea rezultatul din Serbia este extrem de important si datorita faptului ca exista suprapuneri intre campionatul FIA European Rally Cup (East) si competitia interna. „Rezultatul de aici este foarte important pentru ca, in functie de acesta, vom alege unde participam in raliurile urmatoare”, a adaugat Tempesta.

Dupa prima victorie din cariera in FIA European Rally Cup (East), echipajul Vlad Cosma/ Florin Dorca a preluat conducerea in clasamentului general al Cupei Europei de Est. “Luam startul in Serbia dupa o etapa foarte buna in Yalta. Stim ca rezultatul din Ucraina a fost unul conjunctural si va fi foarte greu sa-l repetam in Serbia. Ne asteapta un raliu foarte greu si mi-as dori ca la final se ne pastram pozitia in clasamentul general, iar daca acest lucru nu este posibil, macar sa facem rocada cu Marco”, a spus si Vlad Cosma, mezinul echipei Napoca Rally Academy.

 

Startul festiv in Serbia Rally se va da vineri, 24 iunie, iar in zilele de sambata si duminica, 25 – 26 iunie, sunt programate 15 probe speciale pe asfalt, cu o lungime totala de 201,09 kilometri.