Calificari incheiate la LeMans 24H

La ora 1.00 ora Romaniei s-a incheiat si cea de-a treia mansa a calificarilor de la LeMans, iar Peugeot a monopolizat primele 2 randuri de pe grila de start in frunte cu Sébastien Bourdais. Daca in momentul startului in ultima sesiune de calificari pista era umeda, dar odata cu trecerea masinilor pista a inceput sa se usuce rapid astfel ca inainte cu 20 de minute de finalul mansei pilotii Peugeot au reusit cele mai rapide tururi, dar fara a-si imbunatati timpii realizati miercuri in prima sesiune de calificari.

Cei de la Audi au reusit prin Mike Rockenfeller cel mai rapid timp al lor de  3’21.981 o imbunatatire a propriului timpu de miercuri cu apoape 2 secunde.

Sébastien Bourdais declara: “Este primul meu pole position la LeMans, ritmul pe care l-am avut spre sfarsitul sesiunii cu pneuri uzate este de bun augur pentru cursa care se anunta. Sunt constient ca dispunem de o masina foarte fiabila, de un echipaj performant si o echipa eficace. Daca sansa ne va surade sambata si duminica atunci nu vom fi departe de rezultatul pe care il spera cei de la Peugeot Sport.” 

La clasa GT1 Tomas Enge va pleca din pole position la volanul masinii sale Aston Martin, iar la clasa GT2 lupta se da intre Corvette C6 ZR1 si Ferrari F430. 

Pentru o usoara deosebire a masinilor de la clasele prototip si GT pe timp de noapte o caracteristica usor de vazut sunt farurile care la clasa GT au culoarea galbena, iar cele de la clasa Protopip au culoarea alba.

Startul se va da sambata la ora 16.00 ora Romaniei.

credit foto:     Arnaud CORNILLEAU – LeMans.org