Claudiu David este subiectul principal al primului episod din serialul Vagabond

“Vagabond” este un proiect original, care pleacă de la o idee inedită: un om, o maşină, o rulotă şi un aparat foto într-o călătorie prin lume în căutare de eroi adevăraţi.

 

 

Serialul este realizat integral cu un singur aparat foto, fiind prima dată în România când un aparat foto este folosit pentru productie video într-un proiect de anvergură. Inedit este şi faptul ca întreg serialul este realizat de un singur om, de la filmari, până la montaj şi subtitrare.

 

 

Automobilul folosit este un BMW fabricat în 1990 care a fost folosit anul trecut într-o expediţie de 13.000 km facută iarna prin 15 ţări din Europa până la Cercul Arctic şi apoi până în Munţii Caucaz. Autorul expeditiei, Ovidiu Jelea, a declarat  intr-un interviu pentru siteul bmwblog.ro despre masina utilizata : “Nu este o masina, este o legenda. A fost distractiva, pentru mine, partea de dinaintea expeditiei, cand trebuia sa decidem cu ce ne deplasam. Ideea de a pleca iarna spre Cercul Arctic, apoi sa traversam Rusia pana in Caucaz intr-un automobil in varsta de “doar” 20 de ani, cu propulsie (tractiune spate) era incantatoare pentru o singura persoana: pentru mine. Pe cat de ingrijorati erau partenerii la expeditie si cunoscutii, pe atat de linistit eram eu. BMW-ul E34 este prima mea masina, cumparata cand aveam 19 ani.”. Intregul interviu il puteti citi pe blogul celor de la BMW.

 

La lansare va fi vizionat primul episod, care îl are ca subiect pe pilotul de raliu Claudiu David. Următoarele episoade vor face cunoscuţi publicului sportivi, exploratori, medici, artişti, oameni care sunt adevărate exemple pentru cei din jur. Proiectul este interactiv, fanii putând sugera personaje pentru următoarele episoade prin intermediul website-ului. Evenimentul va avea loc la Garage Hall, strada George Enescu 25, sectorul 1,vineri, 17 iunie la ora 19.30.

 

 

La eveniment vor fi prezenţi reprezentanţi oficiali BMW şi NIKON, reprezentanţi ai comunitaţilor BMW şi NIKON din România, membrii formaţiei URMA, a cărei muzică formează coloana sonoră a filmului, pilotul Claudiu David, eroul primului episod şi exploratorul David Neacşu, organizatorul primei expediţii româneşti pe Everest,  protagonistul celui de-al doilea episod. Evenimentul va fi prezentat de Ruxandra Solovăstru.

 

Serialul va putea fi vizionat online pe www.vagabond-tv.ro