Dacia Lodgy Glace incepe anul cu doua locuri pe podium

Lăsând în urmă „armistiţiul” încheiat cu ocazia Sărbătorilor, concurenţii din Trofeul Andros au reluat ostilităţile pe circuitul de la Isola 2000. După prima cursă, Alain Prost a reuşit să-şi păstreze locul pe podium, rămânând în fruntea clasamentului general. Pilotul modelului Dacia Lodgy „Glace” este acum la egalitate de puncte cu marele său rival, Jean-Philippe Dayraut. Confirmându-şi ascensiunea, Nicolas Prost a intrat în cercul restrâns al candidaţilor la victorie. Al doilea în cea de-a doua cursă, novicele se apropie de vârf!

 

Cu patru runde în mai puţin de o lună, a doua parte a Trofeului Andros promite să fie una din cele mai intense. Pentru a se putea pregăti mai bine pentru această cursă lungă, echipa Dacia de la Trofeul Andros a făcut teste pe circuitul de la Val Thorens imediat după Anul Nou. „Aveam nevoie să fac nişte teste. În timpul curselor, presiunea competiţiei ne interzice să încercăm diverse soluţii. Testele m-au făcut să câştig mai multă încredere”, sublinia Nicolas Prost.

 

Vineri, pe circuitul de la Isola 2000, piloţii au găsit pista acoperită frumos de gheaţă. În prima zi s-au putut antrena liber, iar apoi a avut loc prima manşă de calificări. Piloţii de la Dacia nu au forţat, preferând să-şi rodeze anvelopele pentru a doua serie.

 

Sâmbătă dimineaţa, pe pistă se zărea deja asfaltul ici şi colo. Alain Prost a tras tare şi a obţinut al doilea cel mai bun timp, plasându-se în faţa fiului său, Nicolas! La finalul celor două sesiuni, fostul campion de Formula 1 era pe locul trei, cu două poziţii înaintea fiului său. Evens Stievenart a avut probleme cu anvelopele, astfel că s-a situat doar pe poziţia a 15-a.

 

La startul primei finale, cele două Dacia Lodgy „Glace” erau în urma lui Benjamin Rivière, care se îndrepta spre victorie. Al doilea în cursă, Alain Prost obţinea a 3-a poziţie în clasament, la egalitate de puncte cu Jean-Philippe Dayraut. „Având în vedere victoria pe care am obţinut-o la Alpe d’Huez, aveam 60 de kilograme de lest – nu cred că puteam avea pretenţia la un rezultat mai bun”, a declarat Profesorul. „Pe mai departe, în week-end, îmi va fi destul de greu pentru că anvelopele mele au avut deja mult desuferit. Îmi va fi greu să ţintesc către victorie.”

 

Al cincilea în prima cursă,  Nicolas Prost s-a arătat mai optimist: „Dintre cei trei piloţi din echipa Dacia, eu am avut cel mai mult noroc la anvelope. Am încercat din greu să le protejez şi tind să cred, având în vedere starea lor, că am şanse în după amiaza aceasta.” Într-adevăr, pilotul Dacia Lodgy „Glace” cu numărul 6 a fost foarte performant. Pe locul 4 după prima manşă, regreta câteva erori de pilotaj: „Cel de-al doilea tur a fost o catastrofă, am pierdut mai mult de două secunde. Altfel, aş fi obţinut cu siguranţă cel mai timp în această manşă. Din fericire, anvelopele-mi sunt încă suficient de bune pentru a putea să-mi îmbunătăţesc performanţa în următoarea manşă.”

 

Şi, într-adevăr, Nicolas a continuat cu o prestaţie perfectă dar, din punct de vedere al timpului obţinut, a fost egalat de Benjamin Rivière. La departajare a câştigat Rivière pentru că avusese cea mai rapidă cursă, Nicolas plasându-se pe locul 2 înainte de finală.

 

Al cincilea în fiecare manşă, Alain Prost nu şi-a ascuns decepţia: „Mi-a fost imposibil să conduc mai repede. Anvelopele mele s-au erodat pe bitum, astfel că maşina era de ne-condus. Poziţia mea nu este catastrofică, dar sunt dezamăgit că nu am putut să-mi apăr şansele…

 

Al şaptelea în a doua manşă, Evens Stievenart s-a reîntors în top 10 : „Sufăr mereu din cauza lipsei de eficienţă a anvelopelor. Cu siguranţă, nu am reuşit să-mi adaptez stilul de condus pentru a le putea exploata mai bine. Pentru că de altfel, Lodgy e perfect, Nicolas tocmai a dovedit-o!”

 

În concurenţă din nou în finală, tatăl şi fiul au încheiat cursa din week-end fără probleme. Al doilea în finală şi la sfârşitul zilei, Nicolas a intrat pentru prima dată pe podiumul Trofeului Andros. Al şaselea în această zi, Alain îi ceda un punct lui Jean-Philippe Dayraut, care i se alătura astfel cvadruplului Campion Mondial de Formula 1 în fruntea clasamentului general. Al şaptelea în această cursă,  Evens Stievenart a reuşit să crească în clasament, reuşind să crească de la poziţia a 7-a pe poziţia a 5-a.

 

A cincea etapă a Trofeului Andros se va derula în perioada 13- 14 ianuarie.

 

Alain Prost : “Mi-e greu să stabilesc un bilanţ pozitiv al acestui week-end. Rezultatul primei curse a corespuns obiectivelor noastre. În schimb, nu mă aşteptam să întâmpin atâtea greutăţi în cursa a doua. Nu a fost totuşi prea grav pentru că Jean-Philippe nu mi-a luat decât un punct în week-end. În schimb, cu cele două victorii ale sale, Benjamin Rivière s-a plasat într-o poziţie bună în cursa pentru titlu. Se vorbeşte puţin de acest pilot, dar a realizat un week-end perfect şi cred că lupta pentru titlu se va da între noi trei … cu şase arbitri, printre care Nicolas şi Evens ! “

 

Clasament Isola 2000 1 : 1. Benjamin Rivière (Skoda Fabia) – 2. Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman) – 3. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace) – 4. Bertrand Balas (Mini Countryman) – 5. Nicolas Prost (Dacia Lodgy Glace) – 6. Olivier Panis (Skoda Fabia) – 7. Olivier Pernaut (Ford Fiesta) – 8. Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio) – 9. Pierre Llorach (Renault Clio) – 10. Nicolas Bernardi (Ford Fiesta)… 15. Evens Stievenart (Dacia Lodgy Glace)

 

Clasament Isola 2000 2 : 1. . Benjamin Rivière (Skoda Fabia) – 2. Nicolas Prost (Dacia Lodgy Glace) – 3. Olivier Pernaut (Ford Fiesta) – 4. Andréa Dubourg (Renault Clio) – 5. Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman) – 6. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace) – 7. Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio) – 8. Evens Stievenart (Dacia Lodgy Glace) – 9. Julien Maurin (Ford Fiesta) – 10. Bertrand Balas (Mini Countryman)…

 

Clasament general Trophée Andros : 1. Alain Prost (Dacia Lodgy Glace) şi Jean-Philippe Dayraut (Mini Countryman), 588 puncte – 3. Benjamin Rivière (Skoda Fabia), 584 puncte – 4. Olivier Panis (Skoda Fabia), 564 puncte – 5. Evens Stievenart (Dacia Lodgy Glace), 533 puncte – 6. Pierre Llorach (Renault Clio III), 527 puncte –  7. Franck Lagorce (Skoda Fabia), 525 puncte – 8. Olivier Pernaut (Ford Fiesta RS), 525 puncte – 9. Jean-Baptiste Dubourg (Renault Clio), 520 puncte – 10. Bertrand Balas (Mini Countryman), 491 puncte – 11. Nicolas Prost (Dacia Lodgy Glace), 479 puncte…