Debut in forta pentru Octavian Tirnovean in 2010

Octavian Tirnovean, campionul en-titre al Campionatului National de Slalom Paralel, a inceput cu dreptul noul sezon, prin adjudecarea victoriei la Juniori. Desi in prima mansa a avut parte de un tet-a-que, pilotul in varsta de 17 ani a revenit in forta, imbunatatindu-si timpii de la o mansa la alta.

Prima runda a incheiat-o pe prima pozitie la Juniori, urmand ca in semifinale sa alerge impotriva lui Radu David, in fata caruia a reusit sa se impuna, iar timpul realizat obtinandu-i calificarea in finala mare. Avandu-l ca adversar in finala pe Florinel Tincescu, dupa un parcurs in forta, pilotul sibian a castigat cu un avans de aproape o secunda, stabilind un nou record personal si clasandu-se si pe locul 5 in clasamentul Open.

Octavian Tirnovean: Am muncit foarte mult pentru aceasta victorie. Adversarii mei au fost foarte rapizi si au atacat inca de la inceput, lupta intre noi ducandu-se la zecimi de secunda. De asemenea, adversarul meu principal, Florinel Tincescu, si-a imbunatatit masina de concurs, masina care si sezonul trecut era net superioara Opel-ului meu. Lupta s-a transat in finala, unde cu greu am reusit sa il inving pe Florinel si unde am stabilit un nou record personal cu Corsa.”

Octavian Tirnovean doreste sa multumeasca pentru sprijin lui Vali Porcisteanu, sponsorilor Taxi Pronto 949 si Matec, RallyMax si parintilor.

PR Raluca Magdas

foto: Rares Fetean/rallymax.ro