Prima victorie pentru Raul Badiu

Dupa o lunga pauza competitionala, Campionatul National de Slalom Paralel a debutat in data de 1 mai 2010 la Sibiu. Aceasta prima etapa a reprezentat si debutul la seniori a pilotului sibian Raul Badiu, acesta devenind major cu doar trei zile inainte de start. Ramanand fidel tipului de masina cu care a participat la trei etape sezonul trecut, Opel Kadett, Raul a ales pentru acest nou sezon o alta motorizare, si anume 1600 cmc, incadrandu-se astfel la clasa 2.

Desi a intampinat probleme cu franele masinii sale, tanarul pilot a atacat inca din prima mansa de concurs, stabilind cel mai bun timp la grupa sa. O parcurgere in forta a urmat si in a doua mansa, urmand ca ultimele doua manse sa le parcurga la conservare, fiind deja sigur de calificarea in semifinale. Pentru semifinale si finala a ales sa renunte la stilul spectaculos care a incantat spectatorii, astfel reusind sa obtina atat victoria la clasa sa, cat si timpul care i-a asigurat locul 4 in Clasamentul Open, un timp cu doar 4 zecimi de secunda mai slab decat al ocupantului ultimei trepte a podiumului.

Raul Badiu: “Emotiile au inceput inca din mini sesiunea de teste premergatoare zilei de concurs, unde am observat ca franele erau prost balansate, ineficiente si instabile. Deoarece testele am reusit sa le fac la o ora destul de tarzie, nu am mai avut timp pentru remedierea acestei probleme, astfel ca am sperat ca in concurs sa reusesc sa ma adaptez cat mai repede conditiilor impuse de masina, dar si sa acumulez experienta.

La recunoasteri am observat o inrautatire a situatiei franelor, dar tot ce am putut sa fac a fost ca in concurs sa franez mai repede si putin mai agresiv. Masina a fost dificil de controlat pe franare, motiv pentru care am avut parte si de un moment delicat in prima mansa. Am trecut peste, m-am acomodat din ce in ce mai bine cu noua masina si am incercat sa imi imbunatatesc stilul de pilotaj. Am incercat cu fiecare viraj sa merg cat mai eficient.

Finalul a fost peste asteptari, timpul pe care l-am obtinut fiind unul excelent data fiind experienta redusa la volan, dar si materialul de concurs nu foarte competitiv, la care i-am adus imbunatatiri doar la capitolul siguranta si fiabilitate.”

Raul Badiu multumeste tuturor celor care i-au fost alaturi la aceasta prima etapa a Campionatului National de Slalom Paralel, si anume lui Nelu din Rasinari, Scolii de Soferi Prima, VS-Mont, lui Rares Tomita, Cipi Presura, Nelu Rogoz, familiei si prietenilor.

PR Raluca Magdas

foto: Rares Fetean/rallymax.ro