Drept la replica al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv

Va redam in integralitate dreptul la replica emis de  Biroul de Presa al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv fata de un articol publicat de catre cei de la newz.ro in cursul zilei de ieri.

 

 

Conducerea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv isi exprima indignarea in legatura cu dovada crasa de incompetenta si dezinformare pe care a dat-o site-ul www.newz.ro, autointitulat „cea mai buna revista a presei romanesti” prin publicarea articolului „Campion de Formula 1, tocmai A RUPT un Audi RS6 in gardul unui cartier rezidential din Pipera! Sotia insarcinata era in masina! (VIDEO)” , in data de 27.09.2011, sub semnatura doamnei Cristina Ban.

 

Ii aducem la cunostinta atat dnei Cristina Ban cat si sefilor dumneai care au permis publicarea unui articol cu asemenea titlu, ca in Romania nu exista nici macar circuit de Formula1, cu atat mai putin un campion sau un Campionat. Pentru a sti aceste fapte nu e nevoie de cunostinte de specialitate in domeniul sportului, ci de cunostinte minime de cultura generala despre tara in care locuiesti si in care te autointitulezi jurnalist si formator de opinie. Mai mult, autoarea articolului nu a avut nici macar impulsul banal de a cauta pe www.google.ro pentru a vedea care este situatia automobilismului sportiv  in Romania sau de a suna la FRAS in contextual in care pe www.fras.ro sunt toate datele de contact necesare.

 

In legatura cu subiectul articolului, ii aducem la cunostinta  “jurnalistei” Cristina Ban ca, daca s-ar fi informat asa cum o cer minimele rigori ale acestei meserii, ar fi aflat ca dl Prepelita Dan Sorin, nu doar ca nu este Campion de Formula 1, ci ca nu a participat nici in Campionatul National de Raliuri, asa cum gresit sustine dansa in primul paragraf. E drept ca ne dorim cu totii un pilot atat de talentat incat sa aiba rezultate in toate cele trei Campionate insirate de autoarea textului, insa dl Prepelita Dan Sorin este DEBUTANT in Campionatul National de Viteza in Coasta si a participat doar la 4 din cele 14 etape care s-au disputat pana acum.

 

Suntem mirati nu doar de lipsa de informare si documentare a autoarei acestui text, ci si de nepasarea sefilor dumneaei sau a editorilor acestui site, care, desi au fost atentionati de numerosii cititorii ai articolului ca nu exista Formula 1 in Romania, nu au facut nici o modificare asupra celor scrise.

 

Solicitam www.newz.ro sa publice acest drept la replica, insa avand in vedere profesionalismul de care a dat dovada pana acum, avem serioase dubii ca vor tine cont de aceasta solicitare.

 

Pe aceasta cale, apelam la partenerii media ai FRAS pentru a prelua si promova acest drept la replica, in speranta ca vom mai putea remedia macar partial raul facut. Totodata, reamintim jurnalistilor si publicului ca suntem deschisi oricaror nelamuriri pe care le au atat in legatura cu situatia sportiva a pilotilor licentiati cat si cu desfasurarea Campionatelor Nationale pe care le gestionam.”

 

 

3 thoughts on “Drept la replica al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv”

Comments are closed.