Dunlop revine în elita motocrosului

Făgaşele, şanţurile şi denivelările Bulgariei şi Lombardiei (Italia) au constituit un teren divers pentru revenirea firmei Dunlop şi a profilelor GEOMAX MX51 şi MX71 în Campionatul Mondial de Motocros FIM. Primele două Mari Premii ale campionatului din 2010 s-au ţinut pe urcările rapide din Sevlievo şi, în 11 martie, pe nisipurile instabile din Mantova, iar echipa de fabrică Martin Honda şi-a început drumul spre atingerea obiectivelor din acest sezon.

Jimmy Albertson, american debutant în Campionatul Mondial, a avut un început dificil sub soarele Bulgariei. În Italia însă, profilul Dunlop pentru nisip l-a ajutat pe concurentul de 21 de ani cu motocicleta sa CRF450R să obţină un rezultat decent în clasa de elită MX1.

„Albee” a pornit excelent în prima din cele două manşe de 35 de minute de duminica trecută, menţinându-se între primii şapte pe majoritatea sprintului, avansând apoi pe poziţia 6.

Traseul mai uscat şi mai dur din manşa a doua i-a afectat pornirea din grilă, dar a obţinut timpi decenţi, terminând pe locul 13 şi obţinând locul 9 în clasamentul general.

„A fost un traseu foarte dur, nu am crezut că poate fi mult mai rău decât ieri, însă când a început manşa a doua, era ceva de speriat”, a declarat concurentul din Missouri. „În prima manşă am folosit pe spate anvelopa Dunlop „cu cupe” pentru nisip, care a fost excelentă la start, aproape că am ieşit pe primul loc din primul viraj.

Cred că după aceea mi-am ieşit din ritm; când am coborât pe locul şapte, timpii mei erau foarte slabi, însă în ultimele patru ture am putut să accelerez si am câştigat patru secunde la fiecare tură. Am păstrat aceeaşi anvelopă la al doilea start, ceea ce a fost probabil o greşeală, pentru că traseul era mult mai uscat şi n-am mai avut aceeaşi aderenţă. În concluzie, a fost un weekend bun şi un real progres faţă de săptămâna trecută. Asta urmăream şi intenţionez să progresez în continuare.”

Campionatul Mondial de Motocros FIM 2010 se află la a doua etapă din cele cincisprezece programate, înainte de sfârşitul lunii mai urmând etapele din Olanda, Portugalia, Spania şi SUA.

FOTO: image.dirtrider.com

Izabella GHITA
Senior PR Manager
GRUPUL DOI