După Marele Premiu al Portugaliei, Sorina Sandu se clasează în primele zece enduriste ale lumii

Vale de Cambra, locul de desfăşurare a celei de-a doua etape a Campionatului Mondial de Enduro, a fost un test dur pentru Sorina Sandu, primul sportiv român care reprezintă România în această competiţie. Sâmbătă, 9 aprilie, în prima zi de concurs, Sorina a căzut pe Extrem Test, o probă specială în care fetele au rulat pe un traseu identic cu cel al băieţilor, prinzându-şi mâna între ghidonul motocicletei şi o stâncă.

 

Tânăra din Petroşani a fost transportată la spital, cu o suspiciune de fractură la trei metacarpiene, însă medicii au constatat că era vorba despre mai multe contuzii, lăsând la latitudinea ei dacă va participa sau nu la a doua zi de concurs. Desigur, Sorina nu a renunţat şi duminică dimineaţa s-a prezentat la start, o decizie inspirată, pentru că a terminat cu bine toate probele speciale şi cei 120 de kilometri de traseu, în care s-a rulat în special pe piatră şi nisip. La sfârşitul zilei, “Soso” s-a clasat pe locul nouă din cele douăsprezece concurente venite la Vale de Cambra, adunând încă 12 puncte în clasamentul general al Campionatului Mondial de Enduro.

 

Astfel, după două două etape de mondial, Sorina se clasează pe locul zece din cele douăsprezece sportive înscrise în competiţie, o performanţă foarte bună având în vedere că românca este la primul ei sezon la acest nivel şi înfruntă adversare cu ani buni de experienţă în competiţiile internaţionale. De exemplu, Laia Sainz, reprezentanta Spaniei, clasată în acest moment pe locul doi în clasamentul general, este multiplă campionă mondială la trial şi a terminat ultima ediţie a Dakarului pe locul 39!

 

Ultima etapă  a Campionatului Mondial de Enduro se va desfăşura în octombrie în Franţa, la Mende în regiunea Masivului Central. Până atunci, Sorina Sandu va alerga în campionatele de enduro ale României şi Europei de Est şi îşi doreşte foarte mult să participe la Red Bull Romaniacs, competiţie pentru care a planificat să facă echipă cu Andrea Goga.

One thought on “După Marele Premiu al Portugaliei, Sorina Sandu se clasează în primele zece enduriste ale lumii”

Comments are closed.