Le Mans 24H: Accident de proportii

Exact in momentul in care avea sa se incheie prima ora din editia cu numarul 79 a cursei de la Le Mans 24H, Allan McNish avea sa socheze pe toata lumea implicata in aceasta competitie. Aflandu-se la volanul Audi-ului R18 cu numarul 3 de concurs, Allan McNish a acrosat masina Ferrari de categorie inferioara cu numarul 58, in momentul in care McNish a vrut sa depaseasca doua masini pe acelasi viraj.

Anthony Beltoise pilotul care se afla la bordul Ferrari-ului cu numarul 58 declara dupa incident: “Nu am nicio idee despre ce s-a intamplat. Eram in cel de-al doilea tur dupa un pit stop. Nici nu am vazut Audi-ul venind din spate. A fost un impact destul de dur. Sunt bine si imi pare rau pentru Allan sper ca se simte bine. Am fost foarte surprins de accident.”

 

 

Cu toate ca exista o zona destul de mare de nisip in exteriorul virajului in care s-a intamplat accidentul masina Audi nu a incetinit prea mult deoarece dupa impact aceasta nu a atins solul impactul cu bariera de protectie fiind unul foarte mare. Masina Audi cu numarul 3 a fost distrusa complet si dupa cateva minute McNish a iesit nevatamant din cockpit spre bucuria tuturor. El a fost dus insa la clinica mobila pentru investigatii amanuntite.

 

 

Seful Audi Motorsport  Dr. Ullrich a acuzat echipajul Ferrari pentru incident: “Ferrari a inchis usa. Allan nu a avut niciun fel de sansa. A iesit violent in decor insa cu noroc a reusit sa iasa nevatamat din masina. Ne bucuram sa vedem ca avem masini atat de bune insa nu asa trebuie demonstrat acest lucru.

 

 

Pentru echipajul cu numarul 3 de la Audi format din Tom Kristensen, Rinaldo Capello si Allan McNish editia cu numarul 79 a cursei de 24H de la Le Mans s-a incheiat, Audi ramanand in cursa cu 2 masini.

One thought on “Le Mans 24H: Accident de proportii”

Comments are closed.