1 – 2 – 3 Audi

audi lemans 2013 pole

13.629 km, parcursi in 3m 22.349s de Loïc Duval la volanul Audi-ului R18 e-tron, au stabilit pole-position-ul pentru editia cu numarul 81 a celebrei curse Le Mans 24H. Timpul a fost obtinut in prima sesiune de calificari desfasurata miercuri noapte. Cele doua sesiuni de calificare ramase de disputat joi, 20 iunie, au concretizat grila de start din acest an a cursei de 24h de la Le Mans, care sarbatoreste 90 de ani de existenta. Audi a monopolizat primele trei pozitii asa cum toata lumea se astepta, André Lotterer reusind sa mai urce o pozitie si sa aduca masina #1 pe locul secund al grilei in urma Q3 desfasurata ieri seara. 

 

Declaratie audio André Lotterer la finalul Q3 : [sc_embed_player fileurl=”http://www.motorsportnews.ro/wp-content/uploads/2013/06/André-Lotterer-after-Q3.mp3″]

 

Declaratie audio dr. Wolfgang Ullrich, directorul Audi Sport:   [sc_embed_player fileurl=”http://www.motorsportnews.ro/wp-content/uploads/2013/06/Dr.-Wolfgang-Ullrich-Le-mans-2013.mp3″]

 

Ploaia care a udat ieri circuitul inaintea Q2 a facut ca timpii obtinuti miercuri in Q1 sa ramana cei de referinta pentru pozitionarea la startul cursei. Cu toate acestea s-au reusit imbunatatiri pista fiind aproape ucata complet inainte de sfarsitul ultimei sesiuni de calificari. Alaturi de Lottere, Stéphane Sarrazin a reusit o imbunatatire substantiala a timpului de miercuri reusind sa aduca prototipul Toyota TS030 Hybrid #8, in pozitia a patra pe grila de start de sambata. Toyota #7 si-a pastrat timpul de miercuri care ii va permite plecarea de pe locul 5.     

Toyota TS030

Stéphane Sarrazin, declara dupa Q3: ” Suntem pe pozitia a patra pe grila de start si chiar daca am avut mici probleme miercuri, masina a functionat perfect azi. A fost distractiv sa avem pista uscata spre finalul calificarilor si a fost bine pentru ca ne-am imbunatatit pozitia pe grila. Dar prioritatea a fost mereu cursa si toti ne-am simtit bine in masina si cu set-up-ul care l-am pregatit pentru cursa. Este o cursa lunga si vom da tot ce vom putea.”  

 

Yoshiaki Kinoshita, presedintele echipei Toyota, declara: “Am reusit pana la urma sa parcurgem tururi in regim uscat, pentru a ne pregati setarile. Pe grila suntem unde ne asteptam, dupa ce ne-am concentrat pe ritmul pe care il vom avea in cursa. Obiectivul nostru aici la Le Mans nu este calificarea, este finalul cursei duminica. A fost o zi buna si sunt foarte multumit de munca intregii echipe.” 

 

Lista completa a timpilor din calificari 

 

Eurosport va transmite cursa completa alternativ pe cele doua posturi Eurosport 1 si 2 incepand cu ora 16.00 (ora Romaniei), sambata 22 iunie.