Lewis Hamilton a egalat recordul de victorii al lui Michael Schumacher

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton a obținut cea de-a 91-a victorie din carieră egalând recordul deținut de Michael Schumacher. Hamilton, a avut un duel strâns cu pilotul Red Bull, Max Verstappen, oprind de două ori, pentru a trece de pe P Zero Roșu soft, pe P Zero Galben medium și apoi din nou pe soft pentru ultimul stint. Verstappen a avut o strategie identică oprind în aceleași momente ca și Hamilton.

Strategia a fost influențată mai întâi de un safety car virtual, iar apoi de un safety car. În momentul safety car-ului virtual, cam după un sfert din cursă, o serie de piloți au oprit pentru prima dată. Inclusiv primii trei clasați. Când safety car-ul a ieșit pe pistă alți piloți au efectuat cea de-a doua oprire: din nou, cei trei care au încheiat pe podium. În final am avut un final cu o cursă de sprint de 10 tururi, primii clasați fiind pe soft.

 

Daniel Ricciardo a încheiat pe trei, având o strategie similară cu a primilor doi. Făcând asta, el a obținut primul podium pentru Renault din 2011 încoace.

 

Un singur pilot a oprit o singură dată: pilotul echipei Haas, Romain Grosjean, care a trecut de pe medium pe  P Zero Alb hard în turul 28, încheind în final pe locul 9, după ce a pornit în cursă al 16-lea. Pilotul care a urcat cele mai mult poziții a fost Niko Hulkenberg de la Racing Point, care a pornit de pe locul 20 și care a încheiat în final pe opt: având aceeași strategie ca și primii cinci (soft- medium-soft).

 

Temperaturile au rămas coborâte: doar 11 grade temperatură ambientală la finalul cursei, cu 19 grade la nivelul pistei. Aceasta a făcut dificilă păstrarea pneurilor în temperatură optimă de operare, în special pe perioadele de safety-car.

 

MARIO ISOLA – HEAD OF F1 AND CAR RACING: „Felicitări lui Lewis Hamilton pentru că a egalat recordul de 91 de victorii deținut de Michael Schumacher, și de asemenea lui Kimi Raikkonen pentru atingerea unui nou record de grand prix-uri disputate. A fost o cursă extrem de neobișnuită cu o vreme rece și fără antrenamentele de vineri. Toate pregătirile au fost făcute în singura sesiune de antrenamente de sâmbătă, dar deși nu au fost informații despre rata de uzură a pneurilor, s-a dovedit că a fost mai puțin graining decât ne-am așteptat, ceea ce a făcut ca unele echipe să se gândească la o singură oprire. În final, am văzut ceva degradare la soft, dar asta nu a influențat rezultatul cursei. Strategia a fost masiv influențată de safety car – virtual și real – care au fost perfect sincronizate de către primii clasați, ceea ce ne-a dat un final dramatic.”