Locurile 3 si 4 la Baltimore pentru BMW Team RLL

BMW Team RLL a obţinut o clasare pe podium – locul al treilea – şi una pe poziţia a patra în Grand Prix of Baltimore, a şaptea etapă din American Le Mans Series, care va intra în istorie ca cea mai scurtă cursă ALMS din cauza unui accident petrecut în primul tur în urma căruia mai mult de jumătate din timpul alocat a fost consumat. Steagul în pătrăţele a fost fluturat după o oră şi 14 minute de la start, Dirk Müller (Germania) şi Joey Hand (SUA) încheind pe locul al treilea în #56 BMW Z4 GTE, în timp ce maşina #55 pilotată de Bill Auberlen (SUA) şi Maxime Martin (Belgia) a ocupat locul al patrulea.

BMW Team RLL at 2103 ALMS at Grand Prix of Baltimore, round 6 of 10.

Accidentul s-a petrecut imediat după fluturarea steagului verde, astfel că circuitul a fost blocat, iar ambuteiajul a implicat opt maşini. Ocupant al pole position la categoria GT, Auberlen tocmai ce trecuse de locul incidentului, iar Hand, pornit de pe locul al 11-lea al grilei GT, a putut opri maşina la timp, astfel că nu a suferit daune. Restart-ul a început cu două tururi în spatele SafetyCar, iar managerul echipei Bobby Rahal (SUA) l-a chemat imediat pe Hand la standuri – sacrificând timpul minim ce trebuie petrecut de californian în cockpit şi implicit punctele – pentru a-l urca pe Müller la volanul #56. Manevra l-a dus pe Müller la conducerea cursei şi i-a oferit cea mai bună şansă de a se menţine în cursa pentru titlul piloţilor. Din păcate, după ultimul restart al cursei, Müller a fost încetinit de un prototip ce a ratat trasa în şicană şi a fost depăşit de ambele maşini Corvette.

 

Auberlen a avut un start agitat cu #55 Z4 GTE înainte ca Martin să urce în cockpit după cinci tururi. Belgianul a ajuns până pe locul al doilea, apoi a pierdut bara spate a maşinii, ceea ce a dus la o neutralizare a cursei. A coborât până pe locul al patrulea în partea finală a cursei.

 

Bobby Rahal (team principal BMW Team RLL): “Sunt foarte frustrat. Am avut un plan perfect şi eram la conducerea cursei. La ultimul restart, un prototip a ratat şicana şi Dirk aproape că l-a lovit. A fost blocat suficient cât cele două Corvette să-l depăşească şi aceasta a fost istoria.

BMW Team RLL at 2013 ALMS at Grand Prix of Baltimore, Round 6 of 10.

Bill Auberlen (#55 BMW Z4 GTE): “Echipa se îndrepta spre o dublă în cursă, dar cea mai mare parte a plutonului a avut accidente. Deja am obţinut o dublă victorie pe Circuit of the Americas în acest sezon, în GRAND-AM cu modele BMW, aşa că voi uita de cursa aceasta şi privesc cu încredere spre a opta etapă.

 

Maxime Martin (#55 BMW Z4 GTE): “Cu siguranţă a fost o cursă ciudată; foarte scurtă, fără pit stopuri. Am început destul de bine, dar am pierdut două locuri şi bara spate după un mic accident, aşa că nu am fost suficient de rapizi în final pentru a ne menţine în plutonul fruntaş. Am marcat puncte, dar putea fi o zi mai bună.

 

Dirk Müller (#56 BMW Z4 GTE): “Ce cursă. Ce strategie! Am intrat la standuri din ultima poziţie, după penalizarea de ieri, după care am urcat până în frunte. Am avut ritm, iar maşina a fost foarte bună. P3 este mai mult decât aş fi visat peste noapte. Sunt foarte fericit. Rezultatul se datorează întregii echipe.

 

Joey Hand (#56 BMW Z4 GTE): “Am obţinut locul al treilea, dar nu suntem atât de fericiţi pe cât ne-am fi dorit. Dirk a făcut o treabă excelentă, dar a avut ghinion la restart cu acel trafic. Dar acestea sunt cursele de anduranţă.

 

Etapa a opta a sezonului ALMS 2013, cursa de două ore şi 45 de minute de pe Circuit of the Americas, va avea loc la 21 septembrie în Austin (SUA).

 

Clasamentul piloţilor, categoria GT

1. Oliver Gavin, Tommy Milner 94p; 2. Antonio Garcia, Jan Magnussen 92p; 3. Dirk Müller 86p; 4. Dominik Farnbacher, Marc Goossens 81p; 5. Bill Auberlen, Maxime Martin 64p; 6. Jonathan Edwards 49p; 7. Joey Hand 45p; 8. Jonathan Bomarito, Kuno Wittmer 43p; 9. Marco Holzer, Bryce Miller 42p; 10. Patrick Long, Tom Kimber-Smith 32p.

 

Clasamentul constructorilor, categoria GT

1. Corvette 131p; 2. BMW 111p; 3. SRT 99p; 4. Ferrari 79p; 5. Porsche 71p.

 

Clasamentul echipelor, categoria GT

1. Corvette Racing 128p; 2. BMW Team RLL 100p; 3. SRT Motorsports 94p; 4. Paul Miller Racing 42; 5. Team West/AJR/Boardwalk Ferrari 35p; 6. CORE Autosport 32p; 7. Risi Competizione 30p; 8. Team Falken Tire 24p.