Mărcile din portofoliul Porsche România aduc viitorul mobilității la Salonul Internațional de Automobile București 2018

 

  • Prezența Porsche România la Salonul Internațional de Automobile București 2018 marchează aniversarea de 20 de ani a companiei, cu oferte promoționale și noutăți: mărcile din portofoliu vor expune 50 de mașini, dintre care șase mașini electrice și trei prototipuri.
  • Șapte dintre modelele noi expuse vor fi văzute pentru prima dată în România: noul VW Touareg – lansat chiar azi la Beijing, prototipul I.D. Buzz și conceptul VW Golf GTE Sport, precum și Audi A6, prototipul e-tron quattro 100% electric, noul RS4, Skoda Fabia Facelift și Seat Leon Cupra R.

 

 

 

București, 23 martie 2018: Porsche România, cel mai mare importator auto local vine la Salonul Internațional de Automobile București 2018 cu mașini prezentate în premieră națională, oferte promoționale, opțiuni de rezervare a unor modele mult așteptate, dar și prezențe inedite precum trofeul UEFA care urmează a fi oferit câștigătoarei Campionatului European de Fotbal 2020.

 

Porsche România va fi prezentă pe durata Salonului Internațional de Automobile București cu standuri ale mărcilor Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA si Volkswagen Autovehicule Comerciale. Acestea ocupă o suprafață totală de aproape 3.000 metri pătrați.

 

Ne bucurăm că aniversarea a 20 de ani de prezență pe piața locală a Porsche România coincide cu Salonul Internațional de Automobile București, organizat după o pauză de 11 ani. Am ales să expunem aici cele mai noi mașini din portofoliul mărcilor noastre și multe modele de top, din dorința de a răspunde așteptărilor clienților din România de a vedea o gamă cât mai spectaculoasă, care demonstrează tendințele viitorului. Decizia de a dezvălui noul Touareg pentru prima dată în Romania la SIAB, simultan cu premiera internațională, a fost una cât se poate de firească, pentru că România este, în acest moment, a treia piață europeană ca număr de unități Volkswagen Touareg vândute”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

 

 

Modelele prezentate de mărcile noastre dezvăluie viitorul pieței auto. Electrificarea, gradul din ce în ce mai mare de autonomie, digitalizarea și interconectarea mașinilor sunt realități care vor domina în curând industria. Viitorul SUV de la Audi, e-tron quattro, 100% electric, prezentat în premieră în România sub forma de concept, este o dovadă a angajamentului grupului în această direcție. Ne propunem ca, în decurs de șapte ani, un sfert din vânzările noastre în România să fie reprezentate de modele electrice. Lansăm în cadrul SIAB posibilitatea de a înregistra rezervări prin plata unui avans pentru cei ce doresc să fie primii posesori de Audi e-tron în România”, precizează Kurt Leitner, director general Porsche România.

 

Vizitatorii standului Volkswagen vor putea vedea în premieră la Salonul Internațional de Automobile București 2018 noul Touareg. Volkswagen expune, de asemenea, și prototipul I.D. Buzz, un model cu un design similar microbuzului legendar din anii ’60, VW Bulli. Modelele din gama I.D. vor fi vedetele parteneriatului de mobilitate al Volkswagen cu UEFA, la Campionatul European de Fotbal 2020, ediție la care și România va găzdui patru partide. Tot la standul Volkswagen va fi expus trofeul UEFA care va fi înmânat echipei câștigătoare a ediției din 2020 a Campionatului European de Fotbal. O altă noutate Volkswagen este reprezentată de conceptul Golf GTE Sport.

 

 

La rândul său, Audi va fi prezent la Salonul Internațional de Automobile București cu un adevărat regal al noutăților mărcii. Vizitatorii vor putea vedea noul A6, un model lansat în urmă cu doar două săptămâni la Geneva Motor Show 2018. Audi A6 aduce un concept de operare futurist și este un model inovator din punct de vedere al digitalizării și al sistemelor de asistență ce sporesc siguranța și confortul. O altă “vedetă“ va fi conceptul e-tron quattro, un SUV 100% electric, iar primii 50 de clienți care doresc să îl achiziționeze vor putea face rezervări prin intermediul distribuitorilor.

De asemenea, vizitatorii vor putea vedea noul A7 Sportback, limuzina de lux A8, noutăți din gama Audi Sport – precum RS 4 Avant, dar și modelul de top R8 Spyder. Nu în ultimul rând, fanii modelelor SUV din gama Q vor beneficia de o ofertă specială la achiziție, cu ocazia salonului, dar și de un pachet de mentenanță gratuită pentru primii patru ani.

 

SEAT a ales să prezinte publicului un model în premieră pe piața locală, respectiv SEAT Leon Cupra R. Acesta este fabricat în ediție limitată, în număr de doar 799 exemplare. Cu un motor de 2.0 l TSI și 310 CP, Leon Cupra R este cea mai puternică și exclusivistă mașină de serie de la SEAT. Modelul beneficiază de reglaje și echipări speciale făcute la SEAT Sport.

 

ŠKODA va expune la Salonul Internațional de Automobile București toată gama de produse disponibilă pe piața locală și va invita vizitatorii care vin însoțiți de copii, la un “Family Corner” amenajat în stand. O noutate este reprezentată de modelul ŠKODA Fabia facelift, care vine în premieră în România, imediat după ce a fost dezvăluită la Geneva Motor Show 2018. În standul ŠKODA vizitatorii se pot antrena pe un simulator de curse cu Fabia R5, mașina cu care ŠKODA a câștigat, pentru al treilea an consecutiv, campionatul mondial de raliuri, și care va sosi la salon imediat după Raliul Brașovului.

 

Salonul Internațional de Automobile București se desfășoară între 23 martie și 1 aprilie, la Centrul Expozițional Romexpo, în pavilioanele nou construite. Evenimentul este organizat de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) în parteneriat cu Romexpo și în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României, sub egida Organizației Internaționale a Constructorilor de Automobile (OICA).