Mihai Stoichescu, locul doi la Sibiu

În weekend-ul 24-25 iulie, în organizarea clubului EMA s-a desfăşurat la Sibiu cea de-a opta şi ultima etapă a Campionatului Naţional de Motocros. Aflat la a treia participare în Campionatul Naţional de Motocros, după Zărneşti şi Lăzarea, Mihai Stoichescu a terminat ambele manşe pe poziţia a doua, după Adrian Răduţă. Evoluţia lui Stoichescu dovedeşte că pilotul Moto Extrem Lugoj, de patru ori campion naţional la clasa MX1 este pe punctul de a reveni la forma care l-a consacrat. În calificări, „Miţă” a reuşit cel mai rapid timp, însă a fost ca de obicei „penalizat” de motociclete de concurs, care a acumulat foarte multe ore de utilizare.

Înaintea antrenamentului oficial, unul din radiatoare a cedat, ceea ce l-a scos pe Mihai din ritm. Totuşi, Mihai a reuşit hole-shotul în prima manşă, rămânân trei tururi la conducerea cursei. În manşa doi, Mihai a plecat de pe locul trei la start, după Adrian Răduţă şi George Căbăl, reuşind în cele din urmă să-l depăşească pe tânărul pilot Vectra Racing şi să recupereze o parte din distanţa care îl separa de Răduţă.

Sunt satisfăcut să văd că Mihai îşi revine din punct de vedere fizic, însă mai are de lucrat la partea tehnică, de exemplu, o bună parte din cursă, el nu şi-a găsit aderenţa pe circuitul acoperit de noroi”, a declarat Liviu Jigmond, antrenorul cvadruplului campion naţional de motocros.

Marc Sandu