Mini confirma participarea in WRC

Celebra masina Mini va reveni in lumea raliurilor anul viitor in World Rally Championship, dupa ce grupul BMW a anuntat ca participarea in aceasta competitie va avea loc pe o perioada indelungata.

Din 2011, Mini va participa doar la anumite etape din WRC, urmand ca din 2012, celebra masina sa participe la toate evenimentele programate in calendar.

Prima masina ce va debuta in WRC va avea la baza modelul Countryman si este dezvoltata in parteneriat cu Prodrive – care a reusit sa se implice alaturi de cei de la Subaru intre anii 1989 si 2008. Masina va dispune de motorul turbo de 1,6 L cu 4 cilindrii a celor de la BMW Motorsport.

Ian Robertson, un membru din conducerea grupului BMW a afirmat: “sunt foarte bucuros ca vom putea participa cu Mini pe probele celebre din WRC”.

“Succesul inregistrat pe circuit a adus o contributie vitala imaginii acestui brand. Clientii Mini mereu si-au aratat interesul in motorsport. Sunt sigur ca vom mai adauga cateva capitole la povestea noastra de succes in lumea raliurilor. Mini Countryman ofera un excelent punct de plecare, pentru a realiza o masina competitiva in campionatul mondial. Alaturi de Prodrive, avem un partener cu multa experienta si foarte puternic. Vom lucra mult in lunile urmatoare pentru pentru a ne asigura ca suntem pe drum cel bun.”

Primul test al lui Mini Countryman WRC, va fi disponibil pentru echipele private in toamna acestui an. Deocamdata numele pilotilor ce vor lua startul la volanul Mini-ului WRC nu este confirmat, dar Mads Ostberg, partener cu cei de la Prodrive pare a fi unul din cei care se vor bucura de performantele masinii.

“Este un nou program foarte incitant pentru noi”, a afirmat directorul Prodrive, David Richards. “In anii 60, mica masina a fascinat intreaga lume, cand a reusit sa se impuna in fata motoarelor V8 a celor de la Ford, castigand una din etapele cele mai dificile, Raliul Monte Carlo. Avem deja un numar considerabil de cereri confirmate pentru noua masina de raliu, iar primele livrari se vor face la inceputul anului 2011.”