BMW Motorrad România a semnat un parteneriat cu Cătălin Cazacu

BMW Motorrad România a semnat primul parteneriat de imagine cu un pilot de curse: Cătălin Cazacu, campionul Romanian SuperBike (RoSBK) din ultimii doi ani. Demersul îşi propune să promoveze imaginea mărcii în segmentul sport şi super sport şi să promoveze proiectele de siguranţă rutieră ale BMW Motorrad.

Catalin Cazacu

Cu BMW S 1000 RR, BMW Motorrad şi-a extins supremaţia într-un segment absolut nou pentru marcă. Ne bucurăm că acest model este alegerea numărul unu în multe competiţii de superbike şi în acest fel a contribuit semnificativ la întărirea imaginii sportive a mărcii. Performanţele excelente ale lui Cătălin în competiţiile naţionale, precum şi prezenţa tot mai importantă a BMW Motorrad în segmentul sport şi super sport au dus la primul parteneriat de imagine din România pentru BMW Motorrad cu un pilot de curse. Suntem încrezători că această colaborare va fi extrem de fructuoasă şi că ea se va materializa prin multiple victorii şi trofee de campion la sfârşit de an”, a precizat Ionuţ Bâtu, Country Manager BMW Motorrad România.

Ionut Batu & Catalin Cazacu

Mă simt onorat că am fost ales imaginea BMW Motorrad în România, simt că rezultatele şi eforturile mele au dat roade, mai ales că de ceva ani buni concurez pe motociclete BMW. Este o onoare pentru mine şi sper că prin colaborarea cu BMW să aducem cât mai mulţi oameni aproape de acest sport spectaculos!” a declarat Cătălin Cazacu, campion Romanian SuperBike.

 

Cătălin Cazacu va fi şi un promotor al proiectelor de siguranţă rutieră susţinute de BMW Motorrad România. Marca are deja mai multe echipe de instructori autorizaţi BMW Rider Traing cu certificare internaţională şi se implică activ în campanii pentru siguranţa celor pe două roţi în trafic. „Piaţa de motociclete în România, din păcate, este la început. De aceea problema siguranţei rutiere este una foarte actuală, nu avem încă formată o cultură a motocicletelor. Noi avem mai multe proiecte importante în acest sens în 2015 şi considerăm că un campion poate da mai multă vizibilitate unui astfel de demers”, a explicat Ionuţ Bâtu, Country Manager BMW Motorrad România.

 

 

Cătălin Cazacu activează în rândul motocicliştilor profesionişti de 11 ani, în tot acest timp reuşind să obţină victorii de etapă sau titluri de campion în mai multe competiţii naţionale şi internaţionale. Începând cu anul 2012, toate victoriile lui Cătălin au fost adjudecate în şaua unei motociclete BMW.

 

Pilotul timişorean va concura în acest an în patru competiţii, două naţionale (Campionatul Naţional de Viteză al României şi Campionatul RoSBK) şi două internaţionale (Campionatul Est European de Motociclism şi Campionatul European Alpe Adria).

 

Motocicleta pilotată de Cătălin Cazacu în acest sezon este un BMW S 1000 RR produs în 2015, capabil să furnizeze 199 CP (146 kW) şi 113 Nm, datorită unui propulsor cu patru cilindri în linie, de 999 cmc. Suplimentar, motocicleta a fost dotată cu BMW Race Power Kit, echipament compus dintr-o evacuare din titaniu Akrapovic ce oferă un plus de 11 CP motorului, precum şi o scădere a greutăţii cu 4,8 kilograme faţă de evacuarea standard. Toate aceste modificări oferă motocicletei un raport de putere de peste 1 CP/kg.

Catalin Cazacu BMW S1000RR

BMW S 1000 RR vine cu noutăţi importante pentru modelul 2015: putere crescută la 199 CP, cuplu îmbunătăţit în zona de turaţii medii, un cadru nou care favorizează manevrabilitatea, greutate scăzută cu 4 kg pentru varianta de serie, ergonomie îmbunătăţită, Shift Assisstant Pro – care permite schimbarea în trepte de viteză superioare sau inferioare fără acţionarea ambreiajului, Launch Control, Pitlane Limiter. Componenta electronică a acestui model a fost intens dezvoltată, suplimentar faţă de sistemele clasice ABS, DTC (Controlul Dinamic al Tracţiunii) sau DDC (Controlul Dinamic al Suspensiilor) fiind disponibilă o unitate avansată pentru monitorizarea şi interpretarea telemetriei (măsurarea unghiului de înclinare pe viraje, deceleraţia înainte de fiecare viraj, procentul de utilizare al DTC-ului, cronometrarea tururilor de circuit, anticiparea unui posibil record de tur şi semnalizarea către pilot).

 

Cătălin Cazacu – Palmares:

  • Podium la toate clasele de juniori (Juniori 1, Juniori 2 şi Juniori 3);
  • Vicecampion la clasa 125 cm3;
  • Vicecampion naţional 2008;
  • Vicecampion Romanian SuperBike 2008;
  • Dublu campion naţional 2009 – Clasa Supersport;
  • Campion EUROPEAN RIDERS CUP 2009;
  • Vicecampion Romanian SuperBike 2009;
  • Calificat în finala de Campionat European – Albacete, Spania;
  • Campion Romanian SuperBike 2010 – Clasa Supersport;
  • Vicecampion naţional 2010 – Clasa Supersport;
  • Campion Romanian SuperBiKe 2011 – Clasa Supersport;
  • Vicecampion naţional 2011 – Clasa Supersport;
  • Primul pilot timişorean participant în Campionatul Mondial WORLD SUPERBIKE 2011;
  • Vicecampion Romanian SuperBike 2012 – Clasa Superbike (BMW S 1000 RR);
  • Campion Romanian Superbike 2013 – Clasa Superbike (BMW S 1000 RR);
  • Campion Romanian Superbike 2013 – Clasa Superbike Challenge (BMW S 1000 RR);
  • Calificat la finala de Campionat European – Albacete, Spania (BMW S 1000 RR);
  • Campion Romanian Superbike 2014 – Clasa Superbike (8 victorii din 8 posibile – BMW S 1000 RR);
  • Campion Romanian Superbike 2014 – Clasa Superbike Challenge (8 victorii din 8 posibile – BMW S 1000 RR);