Braila gazduieste finalul sezonului national de Dirt-Track

  • Decernarea titlului national in cele doua campionate nationale de speedway
  • Doua zile de concurs
  • Cel mai mare numar de concurenti prezenti in acest an pe pista
  • O surpriza inedita

 

Sambata incepand cu ora 16.00 Stadionul Municipal din Braila va gazdui etapa finala a Campionatului National Individual de Dirt-Track cea de-a patra a sezonului 2012. Primele trei locuri ale clasamentului general sunt ocupate in prezent de  Toma Alexandru – 43 de puncte, Milen Manev – 42 puncte, si Fanica Popa – 38 puncte. Cu aceasta ocazie vom afla si numele campionului national la Dirt-Track, lupta fiind inca deschisa intre cei trei.

 

Concursul de speedway continua duminica de la ora 11.00 cu cea de-a treia etapa a Campionatului National pe Perechi. Etapa reprezinta totodata runda finala, ocazie cu care vom afla si numele perechii campioane din 2012. Clasamentul general este condus de echipa bulgara Milen Manev/ Chavdar Chernev (BMF Bulgaria) – 59 puncte, urmata de Alexandru Toma/ Fanel Popa (CSM Braila) – 53 puncte, iar pe locul trei se situeaza echipa CS Vointa Sibiu formata din Daniel Dangl si Florel Ungureanu – 35 de puncte.

 

Florin Barabasu de la CSM Braila va absenta din cauza unei accidentari la mana in timpul antrenamentelor si va fi astazi operat. Revine insa la Braila Adrian Balan de la CSTA Bucuresti dupa accidentarea in prima etapa a sezonului.

 

Stadionul din Braila si cel din Sibiu sunt de altfel singurele stadioane care mai gazduiesc in prezent astfel de competitii in tara noastra, desi in urma cu cateva decenii cursele de dirt-track luau cu asalt stadionul Faur sau Hipodromul Baneasca din capitala.

 

Chiar daca dirt-track-ul nu mai este atat de prezent in peisajul sporturilor cu motor din Romania in zilele noastre, pasiunea pentru acest sport traieste prin intermediul oamenilor. La fel se intampla si in cazul unui fost campion national la tineret, care revine in concurs, la Braila, dupa o pauza competitionala de aproximativ 25 de ani. A debutat in dirt-track la varsta de 15 ani alergand pentru cluburile CSM Braila si Steaua Bucuresti si in prezent are 47 de ani, dovada faptului ca pasiunea nu are limite. Din pacate nu va putem furniza numele acestuia, insa daca voi il ghiciti puteti participa la concursul partenerilor nostri de la Motospeed.ro

 

Asadar nu ratati ultima ocazie a sezonului de a vedea doua runde din competitia de speedway din Romania, ocazie cu care pe Stadionul Municipal din Braila se vor inmana si cele doua titluri de campion national atat la individual cat si la perechi. 

 

[nggallery id=327]

2 thoughts on “Braila gazduieste finalul sezonului national de Dirt-Track”

Comments are closed.