Campionatul National de Perechi la Dirt-Track

Dupa o pauza de cativa ani buni revine in competitia de dirt-track concursul pe perechi. Competitia pe perechi este mult mai  tactica si mult mai spectaculoasa din punct de vedere al suspansului decat cea individuala pentru ca perechea trebuie sa isi asigure punctajul maxim in mansa.

 

Stadionul Vointa din Sibiu va gazdui sambata 30 iunie incepand cu orele 11.00 prima etapa din acest campionat pe perechi, stadionul gazduind deja in acest an atat Cupa Romaniei la Dirt-Track cat si cea de-a doua etapa a Campionatului National Individual.

Diferit fata de competita individuala este formula de start de 7 perechi – 14 alergatori “cuplati ” cate 2 + 1 rezerva. Fiecare pereche va alerga cu fiecare pereche pe durata a 21 manse (cate 6 manse de fiecare pereche), iar la sfarsit se va realiza clasamentul pe pereche (total general), care va stabili locurile pe podium. In cazul in care o pereche ocupa pozitiile 1 si 2 in mansa, locul 2 in mansa nu are ca scop principal depasirea celui de pe locul 1, ci protejarea acestuia de ceilalti doi alergatori.

 

In competitia de pe 30 iunie vor lua startul perechi in urmatoarea configuratie: 3 perechi CSM Braila, 2 perechi CSTA Bucuresti, o pereche BMF Bulgaria si o pereche Vointa Sibiu.

 

Partener: Motospeed.ro