Gyenes urcă pe 13 la general cu trei etape înainte de finiș

La finalul celei de a doua etape maraton (nu s-a permis intervenția echipelor de asistență asupra motocicletelor) din ediția 2016 a Raliului Dakar, pilotul sătmărean Emanuel Gyenes urcă pe locul 13 în clasamentul general al raliului. În etapa a 10-a desfășurată ieri pe traseul Belen – La Rioja, Mani a avut al 17-lea timp. Astăzi se concurează în etapa La Rioja – San Juan, una cu mult fesh-fesh pe cei 431 de km de probă specială.

during the Dakar 2016 Argentina,  Bolivia, Etape 10 / Stage 10,  Belen - La Rioja,  from  January 13, 2016 - Photo DPPI
during the Dakar 2016 Argentina, Bolivia, Etape 10 / Stage 10, Belen – La Rioja, from January 13, 2016 – Photo DPPI

Emanuel Gyenes #33 (Autonet Motorcycle Team): Am terminat și proba a 10-a din Dakar 2016 (s-a desfășurat în zona dunelor albe de la Fiambala, în Argentina). A fost o zi maraton pentru că ieri seară nu am avut asistență tehnică, dar din fericire nu am avut nicio problemă cu motocicleta. Ieri și astăzi (13 ianuarie) am avut două zile foarte grele, cu foarte mult nisip și acum bate foarte tare vântul și nu se poate sta fără ochelari. La începutul probei de astăzi a și plouat, am mers mai încet nu am avut un ritm foarte bun, dar după alimentare mi-am găsit ritmul și împreună cu alți patru piloți ne-am tot întrecut în ultimii 50 de km. Ne-am distrat foarte bine. Mă bucur că sunt aici, mai sunt trei zile de concurs și sper să ajungem la Rosario cu un rezultat cât se poate de bun.

 

Cea de a 11-a etapă din Dakar 2016 este una foarte lungă cu 712 km în program, din care 431 km de probă specială. Nu va mai fi atât de mult de navigat ca în zilele precedente când s-a rulat în dunele de la Fiambala, însă nu este o zi ușoară. Pe traseu predomină fesh-feshul, un nisip extrem de fin care pare dur însă se comportă ca și cum ar fi noroi – este foarte alunecos și te poți păcăli ușor. După încheierea și acestei etape, vor mai rămâne încă două zile cu trasee extrem de rapide pe drumuri de pământ din zona montană și marele finiș de la Rosario.

 

Emanuel Gyenes este la trei zile distanță de cel de al treilea său titlu în Dakar la clasa Maraton. Riderul Autonet Motorcycle Team a mai câștigat categoria, la care nu este permisă schimbarea motorului de-a lungul celor două săptămâni de raliu, în 2011 și 2015. Iar actualul loc 13 deținut în clasamentul general este cea mai bună performanță din istoria participărilor riderilor români în Dakar.

 

Etapa 11 (14 ian) La Rioja – San Juan

Total km: 712

Km probă specială: 431

 

Ediția 2016 a Raliului Dakar se va încheia sâmbătă, 16 ianuarie, cu speciala care îi va duce pe rideri de la Villa Carols Paz la Rosario.