Petre Pop, romanul de la Isle of Man TT

Petre Pop are 24 de ani și este primul pilot din istoria motociclismului românesc care va participa la cea mai veche și cea mai periculoasă cursă moto din lume – Isle of Man TT.

 

Încă de la prima ediție din 28 mai 1907, Isle of Man TT a fost și este cea mai prestigioasă cursă moto din lume. Cursa se desfășoară pe străzile celebrei insule Isle of Man, închise circulației publice pe toată perioada evenimentului, între 25 mai și 7 iunie 2013. Piloții vor parcurge 4 ture de 60 de kilometri iar viteza medie depășeste 200 de km/oră.

 

Foto: Sabin Malisevschi
Foto: Sabin Malisevschi

‘’De ce Isle of Man TT? Pentru că este cea mai prestigioasă cursă din lume și totodată și cursa supremă pentru orice pilot. Isle of Man TT este o dorința de a mea, un vis devenit realitate. TT-ul este ceva special, este o competiție unică cu o tradiție de peste 100 de ani. Isle of Man TT nu e doar o cursă, este un fenomen unde fiecare pilot aleargă pentru cel mai rapid tur. Asta face TT-ul atât de pur. Este o onoare pentru mine faptul că am fost acceptat la această cursă. Țelul meu este să fiu cel mai bun dintre cei mai buni.’’Petre Pop, Pilot PMC Racing Team.

 

Petre Pop și-a început cariera de sportiv în 2005, la vârsta de 17 ani. În 2012 a devenit Campion RoSBK – Romanian Superbike Championship. În palmaresul său se regăsesc: locul 1 – Dunlop Romanian Superbike Championship 2012; locul 3 – Dunlop Romanian Superbike Championship 2011; locul 7 – Dunlop Romanian Superbike Championship 2010; locul 16 – Alpe Adria European Championship 2010; locul 4 – Campionatul Național de Viteză pe Circuit 2010 ; locul 4 – Campionatul Național de Enduro-Cross 2008; locul 4 – Campionatul Național de Motocross 2008.

Petre Pop
Foto: Sabin Malisevschi

 

‘’Cu pasiunea pentru motociclete m-am născut. Mi-am dat seama de asta când am luat primul contact cu o motocicletă. Era o motocicletă de motocross cu care m-am împrietenit foarte repede. Dorința de competiție și dorința de a face asta într-un mediu bine organizat m-au împins spre participarea în prima etapă compețională din viața mea. După 3 ani de competiții în Campionatul Național de Motocross visul meu a devenit realitate când am avut ocazia să iau contact pentru prima dată cu un circuit de viteză și o motocicletă pe masură. După primele tururi mi-am dat seama că asta mă face cu adevărat fericit’’Petre Pop, Pilot PMC Racing Team.

One thought on “Petre Pop, romanul de la Isle of Man TT”

Comments are closed.