Red Bull Romanics: 2-6 iulie 2013


Cea de a 10-a ediție a Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, va debuta cu un spectaculos prolog în centrul Sibiului marţi, 2 iulie 2013, și se va încheia sâmbătă, 6 iulie 2013, cu cea de-a patra și ultima zi de off-road. Red Bull Romanaics va celebra cea de-a 10-a aniversare cu noi zone extreme care vor fi atât pe placul riderilor, cât și al spectatorilor.

 

Ca în fiecare an traseul va include părți în care nu s-a mai concurat însă în ediția aniversară 50% din traseu va fi total nou, în timp ce restul îi va purta pe concurenți în locurile care au făcut din Red Bull Romaniacs un eveniment memorabil. Detaliile precise ale traseului rămân secrete până cu câteva zile înainte de startul celei de-a 10-a ediții, dar putem confirma deja că Prologul de anul viitor este unul revolutionar. În plus, vor fi petreceri în fiecare zi atât pentru rideri și staful acestora, cât și pentru fanii sportului extrem. Pentru familiile și prietenii riderilor se pun la dispoziție pachete speciale care includ cazarea, masa, transportul și ghidul care îi va duce în cele mai spectaculoase locații. 

În 2013 ne așteptăm la o bătălie epică în enduro extrem. După ce a dominat și a câștigat trei ediții ale Red Bull Romaniacs, Graham Jarvis (UK) este acum la egalitate cu Cyril Despres (Franța) care s-a impus și el de trei ori în acest raliu. Dacă britanicul va izbuti să câștige ediția cu numărul 10, atunci va deveni Regele Carpaților și singurul om care s-a impus de patru ori în cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Totuși, restul riderilor de la clasa Pro nu vor veni anul viitor în România ca să asiste la încă o victorie a lui Graham Jarvis. Aflați de mai multe ori pe podium și cu câte o victorie în palmares, Chris Birch (Noua Zeelandă) și Andreas ”Letti” Lettenbichler (Germania) vor reveni în Sibiu pentru a obține o a doua victorie. În plus, rookie-ul din 2012, Johny Walker (Marea Britanie), își dorește și el o victorie după ce la debut s-a clasat al treilea. Printre riderii români care și-au confirmat prezența la Red Bull Romaniacs 2013 se află Emanuel ”Mani” Gyenes pilotul care a concurat la toate edițiile desfășurate până în prezent și a izbutit alături de Laszlo Olah să câștige de două ori competiția la Expert Team.

 

Alături de sătmărean la clasa Pro (cea mai dificilă din raliu) va concura și Ervin Kovacs, ocupantul locului șapte în 2012. La Expert Team, Dani Oțil și Krisztian Nagy speră la un podium după ce anul acesta s-au clasat pe cinci. La Hobby Team vom asista la o revenire în competiție a echipei AMCKart Dunlop, Ionuț Moșteanu și Andrei Cohn absentând în 2012 din pricina unei accidentări suferite de Andrei.

 

Martin “Freijn” Freinademetz (mastermind-ul  Red Bull Romaniacs):  “Plănumim să facem cea de-a 10-a ediție, un mix de neuitat între elemente istorice și trasee noi.  Obiectivul nostru principal este să organizăm o ediție cel puțin la fel de bună precum cea din 2012 și să le asigurăm riderilor cele mai sigure condiții de concurs.  Încercăm din nou să pregătim un bun mix când vine vorba despre trasee, să fim un raliu hard enduro care oferă șanse egale atât riderilor rapizi, cât și celor care sunt buni pe porțiunile tehnice. Nu suntem un eveniment de trial care durează patru zile, dar totuși concurenții care au experiență în trial au un ușor avantaj. Concurenții de la fiecare clasă (Pro, Expert Single, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team) vor ajunge la limită, dar vor pleca acasă cu un zâmbet larg pe față pentru că au luat parte la cea mai provocatoare competiție de enduro extrem”.

Despre:Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro de pe palnetă!4 zile de concurs de-a lungul unui traseu dificil și captivant, care îi poartă pe rideri prin sudul Munților Carpați și redefinește termenul de “Enduro Extrem”. Raliul este adaptat pentru off-road extrem și distracție în enduro – combinate cu provocări care îi duc pe participanții de la fiecare clasă (HobbySingle, Echipa Hobby, Singur Expert, Echipa de experti, PRO) la limită. Datorită acestor provocări și a nivelului de dificultate, rata ridicată de abandon nu este deloc surprinzătoare. Prin urmare, a ajunge la finișul Red Bull Romaniacs înseamnă că ai câștigat lupta din Carpați. Traseul este creionat în zone muntoase bine alese, include terenuri stâncoase, dealuri și văi; asfaltul este evitat cât mai mult posibil. În pofida provocărilor dificile, toți concurenții sunt de acord că Red Bull Romaniacs este una dintre cele mai frumoase curse de enduro. Rural uluitoare, ospitalitatea românească și faptul că aceasta este o cursă făcută de rideri pentru rideri fac ca fiecare ediție să fie o amintire ce rămâne impregnată în meomria participanților și a fanilor. Zilnic se parcurg trasee a căror lungime variază în funcție de clasă între 100 și 200 de km.

Comentarii

comentarii