Sambata la Bolintin Vale, Motocross pe circuitul Corsarul Rosu

Actiunea se reia in aceasta sambata pe circuitul “Corsarul Rosu” din Bolintin Vale, situat la doar 40 de kilometri de Bucuresti. Organizatorii “Motocross Cup”, singura cupa privata de motocross din Romania, cluburile Dual Racing si Top Cross TCS si-au facut temele pentru a patra etapa din acest an.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chiar daca, din pacate, am constatat ca numarul celor care practica motocrossul a scazut in ultimul timp, incercam sa nu dezamagim nucleul dur de sportivi, facem un efort si respectam calendarul competitional din care au mai ramas inca trei etape de desfasurat. Stim ca acest sport necesita multa dedicatie si resurse materiale din partea pilotilor si de aceea incercam sa le oferim o <arena> in care sa poata face performanta”, spune Ciprian Popescu.

 

Circuitul “Corsarul Rosu” se afla pe fundul unui lac de acumulare secat, aproape de Arges, intr-un peisaj cu accente post-industriale, in care Adrian Raduta a muncit mai multe zile pentru a prepara circuitul, fiind utilizate utilaje tip bob-cat si tractoare. Pentru udarea circuitului se va folosi o auto-cisterna de 80.000 de litri de apa. “Am reparat decolarile si aterizarile, acolo unde era nevoie, dar pentru partea de sus a trambulinelor doar am cosit iarba, nu am razuit-o, pentru a pastra mai bine umiditatea. Din punct de vedere tehnic, Corsarul Rosu e un circuit rapid, cu o singura sectiune mai stransa, cu sarituri si pentru profesionisti si pentru amatori. Trambulinele lungi nu sunt foarte grele, cu exceptia unei singure duble. Per total, circuitul e unul care va fi apreciat de pilotii amatori”, spune Adrian Raduta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Circuitul a fost integral arat, la douazeci de centrimetri adancime si discuit, pentru ca atunci cand va fi udat din nou, sa se creeze un “mixt”, suprafata ideala pentru motocross. Pilotii de motocross din toata Romania si-au manifestat deja intentia de a participa, iar dintre ei, Alex Rosu este probabil cel mai entuziasmat de cursa de sambata, pentru ca este prima dupa accidentarea sa din 2014, din Campionatul Est-European de Motocross si o perioada dedicata studiilor. Antrenamentele libere incep la ora 10, iar prima grila de start va cadea la ora 14.00, pentru clasa MX Amatori si MX Veterani.