TRANSCARPATIC Rally Raid 2015, a X-a editie a competitiei maraton gata de start

La 20 de ani de la prima editie a competitiei maraton, a X-a editie TRANSCARPATIC Rally Raid reuneste la start 33 de concurenti la auto-moto.

 

TRANSCARPATIC Rally Raid este organizat de A.S. Clubul Trans Carpatic Brasov. Intre 22 si 26 septembrie, echipaje din Italia, Israel, Rusia si Romania vor participa la TRANSCARPATIC RALLY RAID 2015. Motoarele au fost unse, hartile de traseu sunt pregatite. De pe crestele muntilor la malul marii, 1.135 de kilometri de aventura si emotie impartiti in cinci etape, din care lungimea probelor speciale este de 720 kilometri, îi asteapta pe concurenti.

afis

Evenimentul este dinamic, solicitant si este dedicat pasionatilor de deplasari rapide in teren variat, cu abilitati de orientare in teren necunoscut. Pentru a participa la competitii rally raid, pe langa o conditie fizica excelenta, ai nevoie de spirit de aventura, de creativitate, de puterea de a duce un lucru la capat, de pasiune si determinare. Rally raid-ul este deschis tuturor autovehiculelor, motocicletelor de raliu, atv/ quad-uri care au un certificat de înmatriculare. Acestea trebuie sa corespunda normelor de securitate impuse de Conventia Internationala asupra circulatiei rutiere, dar si normelor de securitate impuse de reglementarile F.R.A.S. si F.R.M.

 

A 10-a editie a rally raid-ului va debuta marti 22 septembrie cu startul festiv de la Sala Sporturilor din Brasov in jurul orelor 14.00. Superspeciala din prima etapa va avea loc in zona soselei de centura a orasului, in apropierea HOTEL STOP Brasov (Str. 13 Decembrie, Nr. 140, Brasov) incepand cu orele 14.45.Proba se desfasoara in imediata apropiere a locatiei pe un teren special amenajat. Ajunsi aici nu ramane decat sa va instalati confortabil in locurile indicate de oficiali si sa va bucurati de spectacolul oferit de participantii la acest concurs. Traseul este conceput astfel incat sa puteti savura cat mai mult din evolutia concurentilor.

 

Am ales un traseu selectiv. Sportivii vor fi vrajiti de frumusetea peisajelor dar vor parcurge in regim de cursa probele speciale. Efortul concurentilor va fi sustinut de cel al mecanicilor si organizatorilor. Suntem pregatiti sa dam startul editiei aniversare TRANSCARPATIC RALLY RAID 2015. Imi doresc din tot sufletul cei care vor lua startul sa termine acest rally raid. In premiera pentru aceasta competitie avem participarea unui autoturism de tip buggy din Israel. Cum inscrierile nu s-au terminat si-au anuntat participarea si 2 echipaje din Romania la aceasta clasa. Avem mai multe motive de bucurie. Sunt incantat de participarea pilotului de raliuri si manager al echipei Napoca Rally Academy, Marco Tempestini alaturi de Roxana Ciuhulescu pe post de navigator. In acelasi timp salut prezenta jurnalistei Renatta Stepanov la concurs. Tuturor concurentilor le doresc multa bafta! a declarat Victor Pop, presedintele comitetului de organizare.

 

Declaratii ale participantilor la TRANSCARPATIC Rally Raid 2015

Iccio Maurizio, pilot si preparator in Raliul Dakar (2 participari in calitate de pilot si 4 in calitate de preparator) pentru masina de uzina a celor de la SSangYong intre anii ’92-’96, campion al Italiei si Greciei la rally raid a raspuns prezent invitatiei de a lua startul la editia aniversara. Imi doresc foarte mult sa iau startul in acest rally raid. Este cea mai frumoasa si spectaculoasa competitie din Romania. Este bine, federatia de profil, sa foloseasca acest moment pentru a sustine si dezvolta o ramura sportiva care detine un potential foarte mare. Astept cu nerabdare sa-mi revad prietenii alaturi de care voi concura. In acest tip de competitii legaturile care se creeaza intre oameni sunt aparte. Succes concurentilor.

 

Pilotul brasovean Leonte Mihai, organizatorul Dracula Rally Raid revine la volanul modelului care ne aduce aminte de performantele notabile ale masinilor de teren romanesti, Arover (Aro super rally). Rally raid-ul ramane pentru mine aventura si prietenie, apoi navigatie, pilotaj si mecanica. Astept cu emotie duelul pe probele speciale dar si intalnirea cu cei care reusesc cu resurse limitate sa mentina spiritul liber al unei competitii acerbe, dure si deosebite prin legatura care o creeaza intre oameni.

 

Pilotul Domide Ovidiu din Satu Mare, castigatorul Trofeului “Paul Badea”, prima etapa de rally raid din acest sezon, cel care in editia din 2014 s-a clasat pe locul 3 la Open la TRANSCARPATIC, va fi prezent si la aceasta editie. Rally raid-ul este o provocare continua. Abordarea unor trasee noi cu un grad diferit de dificultate reprezinta una dintre provocarile competitiei. Imi doresc sa termin cursa si sa-mi pastrez locul in clasament. Multa bafta tuturor!

 

Dan Berger – (Jeep Grand Cherokee),  pilotul din Brasov, a fost la un pas in anul 2014 sa-i “ciupeasca” reputatului pilot italian Roberto Camporese locul 1 al concursului. Tuturor celor care l-au incurajat le-a oferit un cadou frumos, locul 2. Revin cu drag la aceasta competitie. Ultimele zile au fost deosebit de dificile, am lucrat foarte mult la masina. Paradoxal sau nu pentru cei care nu ne cunosc, am fost ajutat de “adversar”, Marius Dobrisan. Am lucrat foarte mult la masina, i-am schimbat motorul, transmisia si mai sunt cateva lucruri de pus la punct pentru a face fata acestei competitii. Acum nu imi ramane decat sa am o evolutie pe masura efortului si sa raman pe podiumul concursului.

 

TRANSCARPATIC Rally Raid este sustinut de: Auqapur, Auto Kunz, Autostiri.ro, Avincis, Bus Trade, bogdanbarabas.ro, Coresi Shopping Resort, Dooz, EVO GPS, Foto Graphyc, Kiss.fm, La Conacul Fotografilor, Romsilva, MyMoto, Medecon, Primaria Municipiului Brasov, ProX, X1R, TVR 1 si TVS Brasov.

 

ISTORIC TRANSCARPATIC RALLY RAID