NOUL SUV COMPACT CITROËN C3 AIRCROSS: CITROËN CONSOLIDEAZĂ OFENSIVA INTERNAȚIONALĂ A SUV-ULUI

 

După lansarea modelului C5 Aircross, Citroën intensifică ofensiva internațională pe segmentul SUV-urilor cu noul C3 Aircross , SUV-ul său compact de nouă generație cu o personalitate puternică. Stilul său unic, împreună cu formele sale generoase îi conferă o atitudine puternică și plină de prospețime. O personalitate amplificată de posibilități extinse de personalizare, cu 90 de combinații exterioare și 5 opțiuni de design interior. Inspirat din așteptările clienților, acest SUV pune în evidență un spațiu și un design modular cu care nu se poate rivaliza, remarcându-se cu ajutoul plafonului său panoramic culisant din sticlă. Ca ambasador al programului “Citroën Advanced Comfort®”, modelul C3 Aircross aduce o stare de bine pentru pasageri și o experiență de condus extraordinară. Atât în oraș cât și la drum lung, abilitățile pentru aventură au fost completate cu sistemele Grip Control® și Hill Assist Descent. Modelul este echipat cu tehnologii moderne incluzând 12 sisteme de asistență pentru șofer precum head-up display și 4 tehnologii de conectivitate precum funcția de încărcare wireless pentru smartphone. Noul SUV compact Citroën C3 Aircross va fi lansat în Europa în a doua jumătate a anului 2017, apoi se va extinde la nivel global.

 

Odată cu apariția pe piață a Noului C5 Aircross, SUV-ul din segmentul C lansat in Aprilie la Shanghai Motor Show, Citroën a început ofensiva pe piața SUV-urilor anului 2017. Astăzi, marca lansează Noul SUV Citroën C3 Aircross, modelul compact pregătit să cucerească un segment care a crescut de cinci ori în Europa și în întreaga lume între 2012 și 2016. SUV-urile mărcii sunt inspirate de clienți și create pe baza nevoilor lor. Designul vehiculelor este completat de motorizări cerute de clienți, de dorința lor de optimism și de a-și împărtăși experințele cu prietenii. Această nouă generație de SUV-uri adaugă caracterului protector al stilului exterior farmecul unei personalități diferite și energice, bazându-se ca nouă referință pe confort, uz și viața la bord, ilustrând expertiza mărcii în domeniul designului, a spațiului din interior și a stării de bine.

 

Inspirat de Conceptul C-Aircross prezentat la Salonul auto de la Geneva din 2017 și afișând elemente clasice reprezentative pentru design-ul Citroën, noul C3 Aircross aduce un aer de prospețime în segmentul SUV-urilor compacte. Partea exterioară se distinge prin stilul unic al caroseriei și variante de personalizare nenumărate, oferindu-i o personalitate puternică. În interior, modelul inovează prin intermediul elementelor de confort ale programului Citroën Advanced Comfort® pentru mai mult spațiu, design modular și luminozitate. Foarte contemporan, Noul C3 Aircross este conectat și echipat cu o gamă de tehnologii care fac viața mai ușoară în oraș și la drum lung. Pe scurt, noul SUV Citroën C3 Aircross își invită fanii stilului său, ai stării de bine și ai aventurii să trăiască o nouă experiență complet diferită. Noul SUV compact Citroën C3 Aircross se distinge în cadrul segmntului SUV-urilor prin:

 

▪ PERSONALITATE PUTERNICĂ ȘI DISTINCTA

 

Noul Citroën C3 Aircross este un SUV compact de 4.15 m lungime care se distinge prin atitudinea puternică, originală și plină de prospețime. Modelul se diferentiaza printr-un stil unic al caroseriei, reprezentativ pentru noile modele Citroën și al tuturor atributelor unui SUV robust și sigur, incluzând o gardă la sol și o poziție înaltă de condus, scuturi metalice în față și în spate, roți mari și extensii de aripă. Stilul caroseriei, cu formele sale generoase, este evidențiat de trăsături grafice puternice precum petele de culoare pe barele de pe acoperiș și geamul custode, în stil „Venetian blind”. Modelul C3 Aircross oferă o personalizare unică și fără precendent cuprinzând 90 de combinații exterioare, incluzând patru culori de acoperiș pentru două modele bi-ton și patru Pachete de Culori, împreună cu cinci scheme de design interior care sunt foarte distinctive. Cabina, cu designul său orizontal, oferă, în mod evident, senzația de spațiu și de siguranță. Modelul C3 Aircross este, în ceea ce privește plăcerea condusului și manevrarea, un adevărat SUV. Agil în oraș datorită caroseriei compacte și gata de aventură cu sistemele sale Grip Control ® și Hill Assist Descent, modelul C3 Aircross este disponibil cu o selecție vastă de motoare eficiente pe benzină și diesel.

 

▪ CEL MAI SPAȚIOS ȘI CEL MAI MODULAR SUV DIN SEGMENTUL COMPACT

 

Programul Citroën Advanced Comfort® se concentrează pe starea de bine mentală și fizică și anunță personalitatea practică și generoasă a noii generații de SUV-uri compacte. Prin intermediul arhitecturii ingenioase, noul C3 Aircross este un SUV compact care îți face viața de fiecare zi mai ușoară fără absolut niciun compromis în privința confortului sau a funcționalității.

 

Interiorul găzduiește scaune mari și confortabile, oferă spațiu de top (cea mai bună înălțime a plafonului, spațiu generos pentru picioare), modularitate fără egal (o banchetă glisantă cu două părți independente, scaunul pasagerului din față este rabatabil pe o lungime de 2.40m) și un volum exceptional al portbagajului (410 litri și până la 520 de litri). Starea de bine din timpul călătoriei este, de asemenea, completată de lumină, datorită deschiderii mari a plafonului panoramic din sticlă. Pe deplin în pas cu timpul, modelul C3 Aircross are numeroase spații de depozitare ingenioase, incluzând o zonă de încărcare wireless a smartphone-ului pe consola centrală. Vehiculul este disponibil cu o gamă completă de sisteme de asistență la condus, precum head-up display, funcția Active Safety Brake, lumini cu fază lungă automată, recunoașterea indicațiilor de viteză cu recomandări, precum și tehnologii utile incluzând funcțiile Park Assist și Citroën Connect Nav.

 

„După noul C5 Aircross, un SUV din segmentul C prezentat la Shangai Motor Show, Citroën accelerează ofensiva sa internațională pe segmentul SUV-urilor cu un al doilea model. Lansat astăzi la Paris, noul SUV compact Citroën C3 Aircross va fi lansat în Europa în a doua jumătate a acestui an. Reunind toată expertiza Citroën în spațiul cabinei, al designuului modular și al confortului, acest SUV se evidențiază pe segmentul B al SUV –urilor cu stilul unic al caroseriei. Este gândit în mod diferit: ca un automobil sigur, o sursă de aventură, pliabil pe așteptările clienților de astăzi” – Linda Jackson, CEO Citroën

 

 

UN SUV CU O PERSONALITATE PUTERNICĂ ȘI PERSONALIZABIL

 

Noul Citroën C3 Aircross este un SUV compact care se distinge prin atitudinea sa puternică, originală și plină de prospețime. Stilul caroseriei este, pe deplin coerent cu cele mai recente creații și posedă toate atributele unui SUV robust și sigur. Modelul oferă, de asemenea, posibilități de personalizare fără egal. Natura sa de SUV și optimismul său sunt exprimate prin sistemele Grip Control® și Hill Assist Descent, perfecte pentru aventură.

 

STIL UNIC AL CAROSERIEI SUV-ului

 

Noul SUV compact Citroën C3 Aircross a fost creat cu ajutorul echipelor de design conduse de Alexandre Malval, Director de Design la Citroën. Încă de la prima privire, modelul C3 Aircross atrage cu stilul său unic, cu prospețimea sa și o alura care oferă siguranță. Dimensiunile sale compacte și înalte (4.15 lungime, 1.76 lățime și 1.64 înălțime) sunt foarte bine proporționate și evidențiaza liniile fluide și dinamice ale mașinii. SUV-ul compact Citroën domină drumul. Designul noului C3 Aircross este unic pe acest segment, cu capota sa robustă, care este atât scurta cat si înaltă. Modelul conferă un sentiment de robustețe și subliniază semnăturile luminoase din față și din spate pastrând linii neagresive prin echilibrul orizontal și formele generoase. Stând ferm pe roțile cu diamentru mare, modelul C3 Aircross are o gardă la sol cu 20 mm mai înaltă decât Noul C3 deși au aceeași platfomă. Aceste trăsături vizuale consolidează aspectul aventuros al mașinii și exprimă personalitatea sa singulară.

 

În partea frontală, noul C3 Aircross afiseaza semnătura grafică clasică cu faruri pe două nivele. Blocurile optice evidențiază expresia părții frontale și confirmă legătura cu ultimele modele ale mărcii. Partea de sus este reprezentată de farurile de zi cu tehnologie LED conectate la chevroane printr-o bandă dublă cromată, servind la expresivitatea întregii lățimi a mașinii. Partea de jos găzduiește unitatea principală de lumină. Cuprinzând faruri de forma unui pătrat cu laturi rotunjite, decorate împrejur cu o zonă colorată, această zonă găzduiește, de asemenea, farurile pentru ceață. O admisie mare de aer în centru conferă o notă de forță. În partea de jos a părții frontale, un capac de protectie subliniază întregul și confirmă natura de SUV a modelului C3 Aircross.

 

În partea din spate, montanții puternici ai modelului C3 Aircross subliniază lățimea sa și caracterul sportiv, iar efectul 3D al stopurilor pune in valoare legătura dintre noul C3 și conceptul C-Aircross. Unitățile de lumină sofisticate sunt completate de inserții Gloss Black în hayon, evidențiind un badge biton C3 Aircross și chevroane Gloss Black. Această combinație îndrăzneață mărește suprafața celor două unități luminoase și subliniază senzatia de lărgime în timp ce indică stilul high-tech al mașinii. Bara de protecție impozantă, completată de un capac de protecție amintește de partea frontala și, încă o dată, afirmă robustețea mașinii și spiritul unui SUV.

 

Noul C3 Aircross își evidențiază extensiile aripilor pe arcurile roților și ornamentele de pe geamurile custode, profilul mașinii conferind personalitatea unui SUV. Părțile laterale ale noului model sunt caracterizate de echilibru orizontal și de promisiunea unui interior mare și marcate de componente inovatoare pentru stopuri, realizate din policarbonat și stratificate creand un contrast grafic puternic pe montantul C. Cu efectul „Venetian blind” designul primește o trăsătură unică și, de asemenea, ajută la acoperirea interiorului mașinii fără a renunța la lumină sau a reduce vizibilitatea.

 

UN SUV PERSONALIZABIL: 90 DE COMBINAȚII

 

O altă trăsătură distinctivă a designului și a personalității noului Citroën C3 Aircross este felul în care poate fi adaptat pentru a se potrivi cu personalitatea clienților. În același mod ca și la cu noul C3, designerii Citroën au oferit noului C3 Aircross un spirit îndrăzneț și modern care poate fi personalizat. Fiecare poate să-și exprime personalitatea: de la cei mai convenționali până la cei mai pretențioși. Clienții pot alege culoarea plafonului avand posibilitatea de a combina o larga paleta de nuante disponibile pentru caroserie. Energizând stilul SUV-ului compact, aceste optiuni cromatice au fost concepute până la ultimul detaliu, aplicându-le pe barele transversale de pe plafon, geamul custode, carcasele pentru oglinzi exterioare, marginile farurilor și pe jante.

 

Modelul C3 Aircross se distinge dintr-o gamă largă de posibilități de personalizare a exteriorului. SUV-ul este disponibil în 90 de combinații care reflecta personalitatea si gusturile:

 

• 8 culori pentru caroserie (Natural White, Ink Black, Misty Grey, Cosmic Silver, Passion Red, Breathing Blue, Sable, Spicy Orange)
• 4 culori pentru plafon, creand un efect bi-ton (Ink Black, Natural White, Spicy Orange or Sable, (în funcție de piață)
• 4 pachete de culori (Orange, Grey, White, Black).
În funcție de gustul lor, clienții pot să amplifice nuanțele clasice sau să atenueze nuanțele contrastante. Pot, de asemenea, să aleagă între câteva modele de roți cu o colecție de jante stilizate de 16 ” și roți de aluminiu cu efect diamond de 16” sau 17”.
Personalizarea se aplică, de asemenea, la interior, cu 5 posibilități de alegere a designului. Designul interior al modelului C3 Aircross este inspirat, printre altele, din universul mobilei și al modei. Accentul este pus pe linii pure, forme care protejează, finisări meticuloase și o varietate de texturi pe tabloul de bord. Interiorul găzduiește o combinație armonioasă de culori și de materiale. Designul portierelor, nuanțele de culoare de pe volan, gurile de ventilație și tapițeria scaunelor creează o atmosferă unică, ca de lounge. În funcție de culoarea aleasă, fie neutră, caldă, dinamică sau de top, modelul C3 Aircross oferă șoferilor și pasagerilor o gamă extinsă de elemente pentru exprimarea personalității:
• Versiunea standard este pură și minimalistă, cu o plansa de bord gri combinat cu o tapiserie pentru scaun Mica Grey al cărei efect este amplificat de guri de ventilație cu margini albe.
• Versiunea Metropolitan Grey evidentiaza spațiul interior. Concentrarea este pe claritate și pe starea de bine în timpul călătoriei, cu culori puternice și țesături în nuanțe calde al căror efect este amplificat de guri de ventilație cu margini portocalii.
• Versiunea Urban red exprimă vitalitate și pune în evidență caracterul tehnologic al SUV- Cuprinde un joc de contraste între culori închise și pete de culoare portocalii pe scaunele cu tapiserie Dark Grey Quartz și marginile gurilor de ventilație. Tabloul de bord este îmbrăcat în TEP.
• Versiunea Hype Mistral furnizează un senzație de top. Include o combinație de piele neagră și o tapiserie cu un model „dogtooth” și un talou de bord îmbrăcat în TEP. Gurile de ventilație evidențiază margini de satin crom.
• Versiunea Hype Colorado exprimă de asemenea o abordare premium, amplificată de materiale plăcute la atingere și speciale cu tapiserie de culoare Colorado pe scaunele din piele, volanul bi-ton și tabloul de bord.

 

 

 

EXPERIENȚĂ DE CONDUS

 

Modelul C3 Aircross este un SUV adevarat si din punct de vedere al conducerii. Dominând drumul cu garda sa la sol ridicată și roțile mari, noul Citroën C3 Aircross este în elementul său pe toate terenurile datorită sistemelor Grip Control și Hill Assist Descent. Capabil să se aventureze în oraș dar și pe drumuri nebătătorite prin adaptarea tehnologiei Grip Control, modelul C3 Aircross este ideal atât pentru fanii aventurii urbane cat și pentru cei care merg la cumpărături, pentru fanii sportului, ai activităților de agrement și în aer liber.

 

Echipat cu un sistem Grip Control pentru tracțiune îmbunătățită și pneuri speciale pentru zăpadă si noroi de 16” și de 17”, modelul C3 Aircross oferă un stil de conducere foarte modular și se adaptează la toate tipurile de drumuri, oricare ar fi condițiile și suprafața de rulare. Siguranța este amplificată în toate circumstanțele cu ajutorul a cinci moduri de conducere. Șoferii pot lăsa sistemul Grip Control în mod automat prin intermediul modului Standard sau, pot selecta între modurile Nisip, Toate Drumurile, Zăpadă sau ESP OFF.

 

Combinată cu funcția Grip Control, tehnologia Hill Assist Descent menține mașina la o viteză redusă chiar și pe pantele cu înclinație mare. Această tehnologie menține mașina C3 Aircross pe traiectorie în timp ce limitează riscul de alunecare atunci când vehiculul coboară pantele. Noua funcție ajută șoferii să păstreze un control perfect asupra modelului C3 Aircross într-o siguranță perfectă. Sistemul poate să mențină vehiculul la o viteză foarte mica (3km/h) pentru control suplimentar și siguranță în situații în care o viteză mare ar putea genera situații de conducere foarte stresante.

 

Tehnologia și natura aventuroasă a noului model sunt subliniate de o gamă largă de motoare eficiente, de ultimă generație. Un partener de viață ideal pentru conducerea urbană de zi cu zi sau pentru ieșiri în weekend și călătorii către destinații îndepărtate, modelul C3 Aircross este disponibil cu motoare PureTech cu trei cilindre echipate cu cele mai noi tehnologii pentru reactivitate sporită/intensificată și consum de combustibil și emisii controlate. (Motorul PureTech a câștigat premiul „Motorul Internațional al Anului” în 2015 și 2016). Motoarele BlueHDi oferă, de asemenea, ocupanților plăcerea de a conduce, respect pentru economie și mediu.

 

• Benzină: Noul SUV compact Citroën C3 Aircross este disponibil în versiunea sa cea mai performantă cu motorul PureTech 130 cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte. Motorul Puretech 110 este disponibil cu o cutie de viteze manuală (PureTech 110), precum și cu o cutie de viteze automată pentru o plăcere maximă de conducere și confort (PureTech 110 EAT6). Modelul entry-level este alimentat de un motor PureTech cu o cutie de viteze manuală (PureTech82).

• Diesel: Noul SUV compact Citroën C3 Aircross este disponibil cu o cutie de viteze manuală cu alegerea cutiei manuale de viteze BlueHDi120 6, BlueHDi 100 manual.

Cele șase motoare, toate disponibile în Europa sunt completate de două motoare speciale pentru exportul internațional: PureTech 110 EAT6 pe benzină și HDi 90 diesel.

 

 

CEL MAI SPAȚIOS ȘI CEL MAI MODULAR SUV DIN SEGMENTUL COMPACT

 

Prezent in fiecare stadiu al designului, programul Citroën Advanced Comfort subliniază atenția meticuloasă care este acordată stării de bine a corpului și a minții și pune în evidență caracterul practic și generos al acestui SUV compact. Conceput pentru cei ce petrec mult timp în mașină, modelul C3 Aircross are un design deosebit și confortabil. Cu arhitectura sa ingenioasă, combină designul compact de la exterior cu spațiul de excepție din interior. O mașină care se integrează ușor în viața de fiecare zi, noul C3 Aircross se clasează printre primele locuri în privința tehnologiilor intuitive.

 

SPAȚIU DE TOP

 

Noul C3 Aircross se concentrează la maxim pe confortul călătoriei în care percepția spațiului și sentimentul de stare de bine au un rol primordial. Aceste senzații, resimțite imediat ce se intră în mașină, sunt create de designul orizontal al tabloului de bord, mărind spațiul și de scaunele confortabile. Spațios și modular în mod extensiv, noul SUV compact Citroën C3 Aircross oferă o propunere unică pe acest segment cu un interior unic pentru un spațiu interior de top. Dotat cu programul Citroën Advanced Comfort, modelul C3 Aircross inovează prin designul său, oferind un spațiu excepțional pentru cabină, modularitate și volum de încărcare.

 

• Spațiu : Designul înalt al modelului C3 Aircross aduce cel mai spațios interior de pe acest segment și un confort remarcabil, cu cinci locuri și un spațiu generos și pentru picioare. Modelul C3 Aircross este lider pe segment în ceea ce privește spațiul din față și din spate, cu cea mai bună înățime a plafonului. Fiecare pasager este pe deplin în largul său atât în partea din față cât și în cea din spate a vehiculului. Spațiul pentru genunchi este, de asemenea, remarcabil datorită unui ampatament de 2.60 m.
• Design modular : Modelul C3 Aircross are cel mai avansat design din categoria sa, cu o banchetă fracționabilă în partea din spate, cu scaune care se pot rabata și scaune glisante în două părți independente care glisează 150 mm. Aceste ajustări sunt extrem de simple. Scaunul ultra-modular al pasagerului din față poate fi rabatat pentru a transporta obiecte lungi. Dintr-o singură mișcare, lungimea maximă a capacității de încărcare poate fi extinsă la 2.40 m.
• Volum de încărcare: limitarea bagajului pasagerilor aparține trecutului deoarece modelul C3 Aircross are cel mai mare volum de încărcare din acest segment, a cărui accesare este facilitată de o lunetă mare, un hayon cu deschidere mare și un prag de încărcare cu nivel scazut. Volumul de încărcare al portbagajului de 410 litri poate fi mărit la 520 de litri, cu bacheta din spate rabatată (la maxim). Volumul total al portbagajului cu scaunele din spate rabatate este un impresionant 1,289 litri. Puternic în ceea ce privește spiritul practic de fiecare zi, modelul C3 Aircross deține, de asemenea, un raft amovibil pentru bagaje care poate fi depozitate în poziție verticală, în spatele banchetei din spate pentru a trasporta obiecte înalte. Pentru o notă ingenioasă, podeaua mobilă a portbagajului, cu înălțime duală, oferă un spațiu plat cu scaunele din spate rabatate.

 

DESCHIDEREA PLAFONULUI PANORAMIC DE STICLĂ

 

O sursă de stare de bine și senzație de prospețime, noul C3 Aircross pune preț pe convivialitate și pe lumina din interior. Noul model evidențiază o zonă extinsă care oferă șoferilor o vizibilitate de 360⁰ și o luminozitate impresionantă. Această senzație este amplificată de efectul relaxant al geamurilor custode, personalizate in stil „Venetian blind”, care creează un joc original de lumină și umbră.

 

Modelul C3 Aircross oferă ocupanților o vedere largă a cerului cu plafonul său din sticlă, care se deschide. Unic în segmentul SUV-urilor B, acest echipament complet, cu un control electric secvențial este dimensionat în mod generos (zonă interioară izolată de aproximativ 1m lungime) și pune în evidență un parasolar și o ghidare luminoasă cu tehnologie LED. Lumina din cabină poate fi, de asemenea, adaptată folosind parasolare la locurile din spate. Cu plafonul deschis sau închis, modelul C3 Aircross oferă pasagerilor un sentiment excepțional de libertate și face ca fiecare zi să fie unică.

 

 

LOCURI DE DEPOZITARE INGENIOASE

 

O altă componentă esențială în privința confortului în timpul călătoriei este spațiul de depozitare. Modelul C3 Aircross, care este funcțional, beneficiază de o gamă largă de compartimente de depozitare. Ingenioase și concepute pentru a fi folosite pentru un anumit scop, acestea răspund unei serii de nevoi. Consola centrală a fost creată pentru a găzdui un smartphone și oferă încărcare wireless. Torpedoul refrigerat are suficient loc pentru o sticlă de 1.5 litri, așa cum si portierele din fata dispun de buzunare spatioase. Pasagerii din spate beneficiază de spații suplimentare de depozitare, precum cel central de rabatare, care include suporturi pentru pahare și are o funcție pentru transportarea obiectelor lungi.

 

CONFORT TIPIC CITROËN

 

Fidel ADN-ului mărcii și programului Citroën Advanced Comfort, noul C3 Aircross beneficiază de tot know-how-ul mărcii Citroën și oferă șoferilor și pasagerilor un confort de călătorie fără egal. Scopul este să facă o călătorie mai plăcută prin filtrarea tuturor zgomotelor, obiectiv reazlizat cu ajutorul:

 

– confortului scaunelor, cu șezut lat
– confortului la suspensie, cu setările tipice Citroën pentru toate condițiile de condus
– confort auditiv, cu izolare fonică și acustică.

 

TEHNOLOGII CARE FAC VIAȚA MAI UȘOARĂ

 

• 12 SISTEME DE ASISTENȚĂ PENTRU ȘOFER

 

Dotat cu programul Citroën Advanced Comfort, noul SUV compact Citroën C3 Aircross a fost, de asemenea, conceput pentru o utilizare cat mai simpla. În acest scop, este echipat cu tehnologii intuitive pentru relaxare și pentru siguranță la volan datorită unei game de tehnologii care servește la a face fiecare călătorie mai ușoară și mai sigură:

 

• Acces și pornire fără cheie: un sistem de acces și pornire hands-free care permite șoferului să deschidă și să pornească vehiculul fără să folosească cheia
• Head-up display color: aduce șoferului informații folositoare privind conducerea în zona privirii sale. Proiectate color pe o porțiune retractabilă, datele (privind viteza și setările pentru cruise control/limitator de viteză, etc.) sunt accesibile în mod continuu, fără ca șoferii să trebuiască să își mute privirea de la drum
• Cameră video de marșarier Top Rear Vision: pentru o vedere extinsă și manevre mai ușoare. Atunci când șoferul cuplează în marșarier, camera afișează vederea din spate a vehiculului pe ecranul tactil de 7” suplimentat de puncte de culoare de referință care indică apropierea de orice obstacol, precum și o imagine reconstituită care arată o vedere de 180⁰ a ceea ce este in spatele vehiculului
• Tehnologie Park Assist: manevrele de parcare devin mai relaxante, mai ușoare și mai sigure. Park Assist este un sistem activ de asistență la parcare pentru parcări paralele și perpendiculare. Atunci când sunt folosite de către șofer, detectează în mod automat un spațiu, apoi controlează manevrarea volanului pentru o parcare făcută în siguranță. Tot ce trebuie să facă șoferul este să cupleze în marșarier, să accelereze și să frâneze
• Tehnologia Active Safety Brake: cu o alertă sonoră și vizuală pentru a reduce riscul impactului frontal prin frânarea în locul șoferului. Camera cu funcții multiple pe partea superioară a ecranului detectează obstacole, precum vehiculele care circulă în aceeași direcție sau care staționează. De la 5km/h până la 85 km/h senzorul funcționează asupra frânelor în mod automat dacă este detectat un risc de coliziune. Viteza vehiculului nu trebuie să depășească 80km/h atunci când un vehicul imobil este detectat și la 60 km/h pentru un pieton.
• Alertă pentru depășirea benzii de circulație: pentru a lupta cu oboseala la volan sau pentru evitarea unui simplu moment de neatenție la peste 60km/h. Sistemul detectează orice trecere accidentală peste marcajele (continue sau întrerupte) cu indicatorul neactivat și atenționează șoferul cu un semnal sonor și un mesaj pe panoul de instrumente.
• Sistemul de Monitorizare al Unghiului Mort: atentionarea șoferului de prezența unui vehicul în unghiul mort prin intermediul unui senzor la nivelul oglinzilor retrovizoare
• Sistemul de recunoaștere a limitei de viteză și recomandări : șoferii sunt atenționați prin intermediul panoului de instrumente și a sistemului care înregistrează viteza indicând setările pentru sistemul cruise control
• Fază Lungă Inteligentă: pentru conducerea mai sigură pe timpul nopții, acest sistem schimbă în mod automat între faza lunga și cea scurta în funcție de luminozitate și condiții de trafic
• Alertă de Asistență pentu Șofer: pentru a monitoriza comportamentul șoferului prin intermediul unei camere cu funcții multiple pe partea superioară a ecranului și a alerta șoferii în privința oricărei scăderi a vigilenței. Acest sistem evaluează nivelul atenției șoferului prin identificarea diferențelor în privința traiectoriei fata de marcajele rutiere. Este adapatată în mod special pentru drumurile expres la viteze de peste 65km/h.
• Alertă de tip pauză de cafea: șoferii sunt alertați atunci când e timpul să ia o pauză după ce au condus două ore la viteze de peste 70 km/h.
• Tehnologiile Grip Control® cu Hill Assist Descent: pentru o conducere adaptată tuturor tipurilor de drumuri și a vitezei reduse chiar și în pantele abrupte

 

TEHNOLOGII DE CONECTIVITATE PENTRU O LEGĂTURĂ ÎNTRE LUMEA DIGITALĂ A CLIENȚILOR ȘI MAȘINA LOR

 

Pentru o experiență de conducere fără cusur și funcționalități și mai intuitive, noul SUV compact Citroën C3 Aircross pune accent pe conectivitate non-stop și pe infotainement, proiectate pe un ecran tactil de 7”, care este considerat ca fiind centrul de control al vehiculului (găzduiește aerul condiționat, radioul, controalele telefonice și satnav). Pentru a transforma mașina intr-o extensie a conducatorului auto și pentru a sta conectat, modelul C3 Aircross are următoarele caracteristici:

 

• Încărcare wireless pentru Smartphone, cu o zonă specială de depozitare. Tot acest nou sistem poate fi folosit pentru a încărca prin inducție o gamă largă de smartphone-uri sau dispozitive compatibile cu standardul Qi care are o carcasă de încărcare integrată într-o zonă dedicată pentru depozitare pe consola centrală. Dispune, de asemenea de cabluri. Transmisia de energie electrică wireless este bazată pe principiul inducției magnetice.
• Funcția Mirror Screen, cu Android Auto, Apple CarPlay™ and MirrorLink®. Șoferii se bucură de conținutul multimedia și de aplicațiile de pe telelfoanele lor în deplină siguranță prin replicarea și controlul lor prin intermediul unui ecran tactil de 7”
• CITROËN Connect Nav, navigație conectată 3D cu recunoașterea vocii. Acest sistem de navigație de nouă generație vine cu servicii conectate precum TomTom Traffic pentru informații din trafic în timp real, stații de serviciu și localizare a locului de parcare a mașinii, informații despre starea vremii și o funcție de căutare a punctelor de interes. Utilizatorii vor aprecia, de asemenea, funcția de „Zone Periculoase”.
• CITROËN Connect Box, sistemul de Urgență & Asistență. Acest serviciu (sau apel de urgență) pune șoferii în contact cu o platfomă de asistență specializată în cazul în care apar incidente

 

Agil în oraș dar, de asemenea, echipat cu toate atributele pentru drum pentru aventurile zilnice, noul SUV compact Citroën C3 Aircross răspunde așteptărilor unor stiluri de viață moderne. SUV-ul este personalizabil, se concentrează pe șoferi și pe comportamentul lor la drum și oferă un caracter unic, confort și spațiu. Produs în fabrica Zaragoza, în Spania, noul SUV compact va fi lansat în Europa începând cu a doua jumătate a anului 2017 (în funcție de piață).