Citroën la Salonul Auto de la Geneva 2012

Citroën isi demonstreaza inca o data creativitatea in cadrul Salonului Auto de la Geneva editia 2012, prin succesul noii game premium, prin inovatiile tehnologice si prin noua gama de servicii. Alaturi de aceste solutii inovatoare, Citroën continua cercetarea sa in domeniul mobilitatii si deschide noi cai de explorare. Multumita experientei “Créative Technologie”, marca a creat concept car-ul Tubik, un vehicul high-end dedicat transportului de persoane, al carui scop este sa reinvie placerea de a calatorii.

 

Citroën prezinta cele trei modele ale liniei DS, in centrul atentiei aflandu-se ultima creatie a marcii, modelul DS5. Gama DS iese in evidenta datorita abordarii radicale a creativitatii, exprimata prin designul usor de recunoscut, cu continut emotional ridicat, impreuna cu calitatea foarte ridicata a finisajelor, a noii senzatii de la volan si a caracterului practic pentru o utilizare cotidiana.

 

Citroën si-a pus amprenta in istoria motorsportului datorita celor sapte Titluri Mondiale la Constructori si opt Titluri Mondiale la piloti si copiloti pentru Sébastien Loeb si Daniel Elena, in Campionatul Mondial de Raliuri. Acesta aventura se reflecta in gama marcii prin modelul in serie limitata DS3 Racing S. LOEB, precum si prin concept car-ul DS4 Racing Concept, doua modele foarte sportive, care vor debuta la Geneva alaturi de Citroën DS3 WRC.

 

Citroën DS4 Racing Concept, un concept car sportiv

 

Ca si in cazul modelului DS3 Racing, inginerii de la Citroën Racing si-au pus amprenta inconfundabila asupra modelului Citroën DS4.

 

Noul concept car, ce debuteaza la Geneva, are toate atributele unei masini sportive. Sasiul a fost coborat cu 35 mm in comparatie cu versiunea de serie, ecartamentul a crescut cu 55 mm in fata si 75 de mm in spate, iar masina incorporeazza noi componente precum un difuzor de aer, un splitter pentru bara fata, o linie mai joasa si extensii ale aripilor. Motorul de 1.6 litri turbo dezvoltat de Citroën Racing are o putere de 256 CP, sau 160 CP pe litru, un record pentru o masina de productie de serie. Aceste performante spectaculoase sunt potentate de emisiile de CO2 de doar 155g/km.

 

Inginerii Citroën Racing au reproiectat sasiul si trenul de rulare cu cea mai mare precizie. Sistemul de franare este compus din etrieri cu patru pistoane pentru fata si discuri speciale de 380 mm. Concept car-ul este prezentat cu jante de aliaj de 19 inchi si anvelope 235/40.

 

O alta caracteristica deosebita a Citroën DS4 Racing Concept este vopseaua gri mat cu efect texturat – o premiera in industria auto. Culoarea este sobra si moderna, dar robusta, ideala pentru o masina sport. Alte elemente de design exterior includ un plafon si jante in doua tonuri, cu design special.

 

Citroën DS3 Racing S. Loeb, o serie limitata si semnata

 

Citroën lanseaza DS3 Racing S.Loeb la Salonul Auto de la Geneva. Aceasta versiune va fi comercializata in serie limitata la 200 de unitati, avand la baza modelul DS3 Racing, oferit cu sistem de navigatie MyWay. Acest model iese in evidenta, in primul rand, datorita culorilor si materialelor utilizate.

Caroseria este camuflata intr-o culoare negru mat, cu efect texturat. Citroën este primul constructor de automobile care lanseaza un model cu acest tip de vopsea. Aceasta nu este doar robusta, dar reuseste si sa scoate in evidenta formele vehiculului.

 

Fidel spiritului DS3, plafonul, oglinzile laterale, grila, bordul si maneta de viteze sunt de culoare rosu Aden. In onoarea celor opt titluri obtinute de catre Sébastien Loeb si Daniel Elena, Citroën DS3 Racing S. Loeb are un model special pe plafon si, in calitate de model in serie limitata, va avea o placuta cu numar de identificare.