Noul Nissan Qashqai: Crossoverul originar reinventat

  • Nissan lansează noua generaţie a crossover-ului său emblematic
  • Noul model  vine să consolideze succesul fără precedent predecesorului său, care a si inaugurat segmentul din care face parte
  • Interior premium şi tehnologii avansate pentru maximum de confort
  • Disponibil din 2014

 

În 2007 Nissan a lansat un model care a devenit pionierul în domeniu, a convins 2 milioane de cumpărători şi a fost imitat în scurt timp numeroşi concurenţi. Astăzi, acel model este reinventat.

 

Inovaţia şi entuziasmul Nissan se regăsesc şi în ADN-ul noului Qashqai.Cu ocazia lansării din Londra, peste 5.000 de oameni au trimis fotografii reprezentative pentru domeniul inovaţiei tehnologice. Toate aceste fotografii au fost ulterior dispuse pentru contura forma noului Qashqai, dezvăluind astăzi  noul în premieră.

 

 Noul Qashqai pe scurt

 

Nissan Qashqai este liderul  consacrat pe segmentul crossover-elor, cu peste 2 milioane de exemplare produse din 2007 până în prezent. Acesta se adresează atât şoferilor din segmentul C care doresc un plus de stil, tehnologie şi plăcere, precum şi cumpărătorilor aflaţi în căutarea eficienţei pe toată linia. Noul Nissan Qashqai doreşte să-şi consolideze poziţia de lider a companiei Nissan în categoria corssover odată cu începerea comercializării sale pe pieţele selectate începând din ianuarie 2014.

Noul Qashqai

Tehnologia premium, cea de-a doua generaţie de design crossover şi dinamica optimizată se reunesc pentru a forma împreună esenţa noului Nissan Qashqai.

 

Noul Qashqai este cu49mm mai lung decât actualul model, iar înălţimea şi lăţimea  au fost redimensionate, maşina dobândind o postură aerodinamică şi echilibrată. Caracteristicile distincte–oferă un aspect premium, păstrând în acelaşi timp aspectul inconfundabil Qashqai.

 

Tehnologia Safety Shield include acum şi Autonomous Emergency Braking, Driver Attention Support şi Traffic Sign Recognition, alături de alte câteva sisteme de asistenţă; de exemplu, Intelligent Park Assist (Asistenţă Inteligentă la Parcare) elimină stresul manevrelor în mediul urban. Noul Qashqai este conceput pentru a face tehnologia premium mai accesibilă ca niciodată.

 

Deşi variantele cu tracţiune faţă vor constitui cifra dominantă a vânzărilor pe majoritatea pieţelor, vor fi disponibile şi versiuni cu tracţiune integrală ALL-MODE 4×4-i disponibile în versiunea cu transmisie manuală în şase trepte sau o nouă cutie automată Xtronic.

 

La interior s-au adus îmbunătăţiri sensibile la nivelul calităţii materialelor şi designului. Polivalenţa  rămâne un atribut de bază al crossoverului; inginerii Nissan au elaborat metode inovatoare de a include perfect noul Qashqai în viaţa şoferilor. Oferind spaţiu mai mare pentru ocupanţi şi un volum crescut al portbagajului ajutat de un sistem modulabil pentru podeaua portbagajului, noul Qashqai dispune chiar şi de spaţiu de stocare a poliţei când aceasta nu este utilizată.

 

Un habitaclu reuşit începe cu scaune reuşite. În timpul fazei de proiectare, inginerii au folosit tehnici avansate de scanare medicală şi au fost inspiraţi de metodele folosite de NASA pentru a analiza presiunea şi fluxul sanguin în zona lombară.  Prin optimizarea susţinerii corpului, aceştia au reuşit să creeze un scaun cu sprijin uniform. Scaunele oferă un nivel înalt de confort datorită suporturilor speciale la nivelul zonelor pelviană, lombară şi toracică. 

 Noul Qashqai interior

Noul Nissan Qashqai va fi primul model comercializat bazat pe noua platformă CMF (Common Module Family) produsă de Alianţa Renault-Nissan.

 

Fiind conceput şi proiectat în Europa, pentru Europa, noul Qashqai a fost creat de experţii Nissan din cadrul Nissan Design Europe (Londra, Marea Britanie) şi Nissan Technical Centre Europe (Cranfield, Marea Britanie şi Barcelona, Spania), şi va fi construit în Sunderland, Marea Britanie. O contribuţie majoră au avut şi designerii şi inginerii Nissan din Atsugi, Japonia.

 

Tehnologia accesibilă este filosofia noului model şi se traduce prin seria de inovaţii careau dublul rol de a creşte nivelul de siguranţă şi confort tuturor ocupanţilor maşinii,

 

Nissan Safety Shield înseamnă o serie de sisteme care răspund viziunii mărcii de a reduce aproape de zero număru de accidente rutiere, viziune susţinută şi de angajamentul constructorului de a produce automobile autonome până în 2020.

 

Noul model este mult mai mult decât o simplă revizuire a revoluţionarului său predecesor.Modelul celei de-a doua generaţii este cu 20mm mai lat, cu 49mm mai lung şi cu 15mm mai jos decât versiunea curentă. Totuşi, în ciuda reducerii înălţimii, spaţiul pentru cap pe locurile din faţă şi cele din spate a crescut cu 10mm, menţinându-se şi poziţia înălţată de condus.

 

Confort, conectivitate şi control: trei dintre elementele cheie ce stau la baza designului şi amenajării habitaclului noului Qashqai. Ca şi restul maşinii, interiorul Qashqai-ului combină tehnologii inovatoare cu soluţii practice pentru provocările de zi cu zi. Deţinând o experienţă superioară oricărei alte mărci, în sectorul crossoverelor,  Nissan  are poziţia privilegiată de a stabili noi referinţe  pentru generaţia următoare de crossover.

 

În crearea habitaclului, echipele de design şi proiectare au dorit să plaseze şoferul în centrul acţiunii. Numeroasele sisteme şi facilităţi de confort şi siguranţă ale maşinii au fost analizate şi reconcepute pentru a oferi şoferului acces uşor la toate comenzile esenţiale. Cu ajutorul unei interfeţe unice intuitive, şoferii au posibilitatea de a personaliza eficient funcţiile maşinii în funcţie de context– de la activarea semnalizatoarelor până la reglarea orei de aprindere a farurilor. Fiecare meniu şi indicator sunt afişate intuitiv pe noul panou multifuncţional situat între vitezometru şi turometru, ambele analogice, şi controlat de la comenzile amplasate  pe volan. 

 

Uzina Nissan din Sunderland este cea mai mare din Regatul Unit, cu o producţie de peste 500.000 de unităţi pe an. Qashqai este principalul model produs în această uzină, alături de noul Nissan Note, Nissan Juke şi LEAF, automobilul electric Nissan şi lider în vânzări la nivel mondial în segmentul său.